TV namigi: Znoj, Glavni Mahowny in Salt

Poljska drama Znoj raziskuje stiske sodobne mladine, v kriminalki Glavni Mahowny pa je zaigral pokojni Philip Seymour Hoffman.
Fotografija: VIKEND - Sweat - Film tedna: Znoj
Odpri galerijo
VIKEND - Sweat - Film tedna: Znoj

Sreda, 29. septembra


Znoj: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Sweat. Pol., 2020. Režija: Magnus von Horn. Igrajo: Magdalena Ko- lesnik, Julian Swiezewski, Aleksandra Konieczna, Zbigniew Zama- chowski, Tomasz Orpinski. Drama. 110 min.
Čeprav ima Sylwia Zajac na stotine sledilcev, sodeluje s poštenimi partnerji in ima veliko prijetnih znanstev, je v bistvu osamljena in išče iskrena čustva, pravo intimno življenje, v katerem uživala. Med razgibanimi nastopi se giblje graciozno in na videz samozavestno, a njeni hladni nasmeški pripovedujejo drugo zgodbo kot celotna podoba. Skozi široko razprte modre oči zaslutimo strah in tesnobo ter dobimo občutek, da se bo vsak čas zlomila …


Glavni Mahowny: Planet TV 2 ob 21.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)
VIKEND - Owning Mahowny - Glavni Mahowny
VIKEND - Owning Mahowny - Glavni Mahowny

Owning Mahowny. Koprod., 2003. Režija: Richard Kwietniowski. Igra- jo: Philip Seymour Hoffman, Minnie Driver, John Hurt, Maury Chaykin, Ian Tracey. Krim. 120 min.
Dan Mahowny je plašen bančnik, odvisnik od iger na srečo in s službo, ki mu omogoča dostop do milijonov dolarjev. Ko z igrami na srečo izgubi toliko, da ne more več pokriti svojega dolga, se mu utrne zamisel, kako bi lahko bančna sredstva izrabil za svojega konjička. Film prikazuje resnično zgodbo bankirja iz Toronta, ki ga Philip Seymor Hoffman prepričljivo odigra. Tudi fizično sta si zelo podobna. Film se osredotoči na Mahownyja in na proces, kako njegova odvisnost od kockanja sproži verižno reakcijo.


Salt: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

ZDA, 2010. Režija: Phillip Noyce. Igrajo: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl. Akc. film. 110 min.
Evelyn Salt je uspešna in izredno spoštovana Cijina agentka, ki jo občuduje tudi njen šef in mentor Ted Winter. Vse se spremeni, ko nekega dne nenapovedano v Cijine prostore vkoraka prebegli ruski vohun, ki v zameno za zaščito Američanom ponuja izredno pomembno novico: Med obiskom v New Yorku, kjer se bo udeležil pogreba pokojnega podpredsednika ZDA, bo neznani atentator umoril ruskega predsednika. Ime atentatorja: Evelyn Salt. Winter ne more verjeti, da je Evelyn izdajalka

Komentarji: