Ali Baba in 40 razbojnikov

Pri klasični Ali Babi ase sezam skoraj vedno odpre, pri tej sodobni Ali Babi, pa nikoli ne veš, kje vse tičijo razbojniki.
Fotografija: Skiro ali silikonska ljubezen?
Odpri galerijo
Skiro ali silikonska ljubezen?

Minevajo časi, v katerih so ljudje še posebej decembra tako radi naskakovali trgovine, premetavali kopice izdelkov, blaga in darove, oklevali, primerjali, pomerjali, tehtali, vohali, tipali, preizkušali, barantali za popuste... Napočila je era Amazona, eBaya, Ali Babe, Alibabe expressa, Booking.coma...

Znanec si je pred kakim mesecem privoščil Dedka Mraza in preko ene take »ali babe« omislil nakup naprednega električnega kitajskega skiroja. Vstopil je na splet, odtipkal vse pine in kode, vstavil plačilno kartico, odštel štirimestni znesek z bančnega računa. In potem čakal na »dobrega poštarja«.

Čez deset dni pride velik paket iz obljubljene mandarinske dežele. Znanec ga komaj stlači v lift, privleče v peto nadstropje, potisne skozi vrata... Sledi težko pričakovano odstranjevanje nalepk, lepilnih trakov, kartonske embalaže. Iz omota pridejo najprej pod roke nenavadni trakci. Le čemu služijo, ugiba znanec. Potem v škatli zagrabi čipke. Čipke? Počakajte, zakaj bi voznik skiroja potreboval čipke? In potem, končno, potegne iz paketa večji kos... Ojojoj! Pa saj to sta ... dve silikonski nogi... !

Uganili ste! Ni bil skiro, ampak silikonska seksualna delavka. V distribucijskem centru na Madžarskem so eni »razbojniki« preprosto in najbrž pomotoma zamenjali nalepki. Naročnik silikonke v Parizu je dobil skiro, ki je bil namenjen v Koper. In obratno. Sledilo je intenzivno komuniciranje, sodobne naprave za komunikacijo so pregorele zaradi obremenjenosti in težkih besed. Francoz je takoj vrnil skiro. Ko pa ga je naš Koprčan preizkusil, se je že na prvi vožnji pokvaril. Zdaj se je šele zapletlo. Kdo bo plačal poštnino za vse te napačne in pokvarjene pošiljke, ne vemo.

Silikonska delavka je za zdaj pridržana v  Kopru, kot nekakšna začasna talka. Jaz pa še vedno veliko raje berem Ali Babo in 40 razbojnikov. Tam se sezam skoraj zmeraj modro odpre. Pri tej sodobni Ali Babi pa nikoli ne veš, kje vse tičijo razbojniki.

 

Preberite še: