Kaj nam obljubljajo zvezde za prihodnje leto?

Horoskop za leto 2019 je pripravila Irena Stopar.
Fotografija: FOTOGRAFIJE: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTOGRAFIJE: Shutterstock

Oven (21. 3.–20. 4.)


Oven
Oven
Glavnina vznemirjenja in nepredvidljivih dogodkov, ki vam jih je prinašal Uran, bo vsak čas za vami. Če ste rojeni v zadnjih dneh ovna, jih boste čutili še do marca, potem pa se bodo poslovili od vas. Pod pogojem, da imate urejene osebne finance.

Najpomembnejši dogodki se kažejo na področju kariere in doma. Lahko se pojavi nepričakovan preobrat v karieri, ki bo za vas ugoden le, če ste dovolj vztrajni in zmorete premišljeno odločitev. Poskrbite, da zaradi vaših ambicij ne bodo prikrajšani družinski člani.

Za ljubezen se bo za rojene na začetku ovna pojavila zanimiva priložnost že v drugi polovici januarja. Od pomladi se bosta nemir in neučakanost malo umaknila. Tedaj boste lažje dihali tudi na ljubezenskem in partnerskem področju. Najlepši čas za ljubezen bo za vas v drugi polovici aprila, v maju, v drugi polovici julija in v avgustu. Takrat se samski le odpravite »na lov«, saj boste zelo uživali. Več izzivov vam partnerski odnos prinaša v septembru in oktobru. Bodite potrpežljivi!

Denar za vas pomeni nekaj, kar vam omogoča življenje po vaši meri in svobodo, da lahko počnete, kar radi počnete. Zdaj za mnoge ovne prihaja v ospredje. Za finance in denar kaže precej dobro od aprila do druge polovice junija.
Malce bolj nepremišljeni nakupi, trošenje ali pretiran optimizem pri ravnanju z denarjem se lahko pokažejo februarja in marca. Takrat bodite prepričani, da tisto, kar kupite, resnično potrebujete. Če imate težave, vam toplo priporočam, da se ravnanja z denarjem naučite takoj.

Karierno področje bo poudarjeno, tu lahko doživljate vzpone ali padce. Predvsem se varujte nepremišljenosti, ki vam lahko naredi precej škode. Če imate jasno zastavljene cilje, jih boste s pravo energijo in osredotočenostjo zlahka dosegli.

Poleg priložnosti na poslovnem področ­ju bodite pozorni tudi na potrebe drugih družinskih članov. Resda bi lahko ogromno dosegli, a si boste naredili slabo uslugo, če se bo družina počutila prikrajšano zaradi vaših ambicij.


 

Bik (21. 4.–20. 5.)


Bik
Bik
Leto 2019 bo za večino bikov mirno in precej usklajeno s tem, kar si želite. Le če ste rojeni v prvih dneh znamenja, se od marca naprej pripravite na kakšno presenečenje in preobrat, ki vam lahko postavi življenje na glavo. Bodite prilagodljivi.

Zelo močno vas bo vleklo v tujino ali pridobivanje novega znanja. Če že nekaj časa razmišljate o vpisu na kak tečaj ali nadaljevanju študija, bo zdaj ugodno leto za vpis. Sicer pa boste znani kot zanimiv sogovornik, ki vedno stoji ob strani tistim, ki so mu blizu.

Ljubezen in partnerstvo nista najpomembnejši temi leta 2019. Kljub povedanemu pa imate nekaj obdobij, ko tu lahko najdete srečo. Le če ste rojeni čisto na začetku bika, se lahko od pomladi pojavi nekaj senc in potreb po prilagoditvi sebi in v odnosu. Največ dela boste imeli s partnerskim odnosom, ker je prišel čas, ko je treba nekaj spremeniti, da bosta lepše živela skupaj. Najlepši čas za ljubezen za vas prihaja v aprilu, maju, juniju in juliju. Zatem se malo šibkejši vpliv kaže tudi v septembru.

Pri denarju predvsem pazite, da se ne boste zaradi nemira, ki se bo začel pojav­ljati v vas, zamenjali finančne varnosti za čustveno hranjenje s stvarmi, ki jih ne potrebujete. Utegne vas namreč zanesti v nepremišljeno zapravljanje. Sicer ste znani po treznosti in zmernosti. Če ju boste ohranili, boste imeli vse leto denarja dovolj. Povleče vas lahko želja po selitvi ali preureditvi doma. V takšnem primeru poskrbite, da to ne bo na kredit. Najboljši meseci za finance so od aprila do julija.

Pod vplivi planetov je precej verjetno, da si boste želeli na poklicnem področju početi nekaj drugega kot doslej. Preden se odločite, dobro premislite, ali gre za trenuten nagib ali željo, ki že dolgo tli v vas. Že v začetku leta se utegne pojaviti prilož­nost za zamenjavo službe ali napredovanje. Zanjo se odločite le, če ste povsem prepričani, da vam takšna sprememba ne bo prinesla preveč nemira ob zahtevanih prilagoditvah in da gre za resnično dobro priložnost.
 

Dvojčka (21. 5.–20. 6.)


Dvojčka
Dvojčka
Pred vami je dokaj mirno leto, ki vas lahko malo uspava. Vedno ne boste vedeli, kaj se dogaja. Pojavi se lahko nemir, ki ga boste stežka razumeli. Čez leto si vzemite dovolj časa zase in se malce odklopite od ljudi. Še zlasti če se morate kaj pomembnega odločiti. Zelo pomembno bo finančno področje. Če ste ga v preteklosti zanemarjali, se boste morali naučiti urediti osebne finance, da vam bo ostalo dovolj denarja za vsako priložnost. Kadar se bo pojavil občutek obsedenosti, da nekaj morate narediti, se ustavite.

Če ste v partnerskem odnosu, poskrbite, da boste izkoristili vso srečo z neba, ki vam jo na tem področju prinašajo zvezde. Usklajevanje, dogovarjanje in skupne aktivnosti naj bodo skupne točke, ki vaju bodo vodile do sreče in zadovoljstva v partnerstvu. Ljubezen sicer ne bo najpomembnejša za dvojčke, a za vas bo, če ste še samski. Najlepše možnosti, da najdete srečo v ljubezni, se vam obetajo v maju in juniju. Zatem še v drugi polovici septembra in v oktobru.

Z denarjem se boste morali ukvarjati, če želite ali ne. Če se še niste lotili urejanja osebnih financ, vam to v novem letu toplo priporočam, da vas ne bo zaneslo v težave. Najugodnejši čas za denar bo v juniju in juliju. V začetku leta, januarja, zatem pa še v juliju in decembru bodo na delu planeti, ki vas bodo silili v nepremišljeno trošenje. Takrat boste morali zbrati nekaj trezne presoje, da vas ne odnese v napačno smer.

Na poslovnem in kariernem področju ne boste povsem prepričani, česa si želite in kako priti do tega. Preveva vas meglen občutek, da bi radi nekaj spremenili, a nikakor ne najdete čisto prave smeri. Če ste zaposleni, bodite pozorni na svoje delo in morebitne kritike v oktobru in novembru. Takrat se lahko pojavi neka zadeva, ki je niste pričakovali. Brez skrbi bodite, ker je verjetno le kratkotrajne narave.
 

Rak (21. 6.–22. 7.)


Rak
Rak
Prihaja zanimivo leto, v katerem se ne boste mogli otresti občutka, da je čas za pomembne spremembe. Te so lahko za vas zelo ugodne, vendar boste pred pomembno odločitvijo morali premisliti o svojih vrednotah in dolgoročnih načrtih. Zelo pomembno bo partnersko področje. S partnerjem bosta imela kar nekaj nasprotujočih si mnenj, vendar lahko s pogovorom vse razrešita. Če ste še samski in iščete partnerja, boste morali dokazati svojo zvestobo in resnost, preden se pojavi pravi.

Bolj kot bežna ljubezen vas bo zanimal pravi partnerski odnos oz. iskanje tiste prave ljubezni, ki vam bo dala občutek zaupanja v prihodnost in skupnega bivanja do »konca vajinih dni«. Partnerja boste včasih čutili kot nekoga, ki vam poskuša vsiliti svojo voljo. Za ljubezen je najugodnejši čas v začetku januarja, oktobra in novembra. Poleg tega še junija in julija. V tem času si privoščite oddih ali počitnice in si odprite možnosti, da najdete srečo v dvoje. Bodite, kdor ste, in čim pogosteje pokažite svojo nežno naravo.

Na finančnem področju ni pričakovati kaj dosti sprememb. Očitno ste glavne finančne izzive v preteklosti že opravili. Na delu namreč ni posebno močnih vplivov, ki bi govorili o več denarja in dodatnih zaslužkih. K sreči niti tistih, ki bi govorili o pretiranem zapravljanju. Že kmalu po začetku leta se lahko pojavi želja po nečem novem. Ta čas ni ugoden za nakup zadev, ki bi zahtevale najem kredita oz. zadolževanje. Najboljši čas za ukvarjanje z denarjem in dodaten zaslužek se vam obeta v drugi polovici julija in avgusta.

Večina priložnosti na poslovnem področ­ju se je že zvrstila v preteklih letih. Kariera in poklic nista pretirano poudarjeni področji leta 2019, saj boste imeli dovolj dela z usklajevanjem različnih mnenj v zasebnem življenju. Za napredovanje je najugodnejši čas na začetku pomladi, konec marca in v aprilu. Z delovnimi obveznostmi pa se boste morali več ukvarjati novembra in decembra. Poskrbite, da si ne boste naložili več, kot lahko nesete, da ohranite zdravje.
 

Lev (23. 7.–22. 8.)


Lev
Lev
Leto 2019 bo od vas zahtevalo ogromno vložka na delovnem področju. Če še čakate na napredovanje v službi, ga boste dočakali, predvsem če se boste dokazali. Z vztrajnostjo in odlično organizacijo dela lahko presenetite vse, tudi sebe.

Zelo pomembna bosta osebna rast in ukvarjanje s seboj. Če čutite, da vam neka lastnost še nagaja in bi se morali na tistem področju spremeniti, lahko v novem letu premagate tiste zadnje demone, ki vam onemogočajo postati najboljša različica sebe.

Že v januarju in februarju vas bo močno prevzela želja po ljubezni in partnerstvu. Planeti vam sicer na tem področju kar lepo svetijo in pravi čas je, da pokažete svojo toplino. S svojo pojavo boste zelo hitro ujeli poželjiv pogled kjerkoli se pojavite.

Čeprav imate vse leto precej dobrih možnosti, da najdete pravo osebo, se vam obeta najboljši čas za ljubezen v januarju, avgustu in novembru. Januar vam lahko prinese tudi nekaj nemira na partnerskem področju, zato bodite pazljivi, da se ne zapletete v kak ljubezenski trikotnik.

Denar in finance v glavnini leta za vas ne bodo tako zelo pomembne kot ljubezen. Zelo veliko časa boste posvetili delovnemu področju, zato tudi finančni učinek za dobro opravljeno delo ne bi smel izostati. Najboljši čas za dodaten zaslužek in ukvarjanje z denarjem se vam nakazuje v drugi polovici avgusta in v septembru. Dobre prilož­nosti pa bodo na delu tudi januarja, julija in decembra. To je odličen čas, da uredite svoje osebne finance.

Za vas bosta vse leto zelo pomembna kariera in delovno področje. Predvsem delo, dolgoročno načrtovanje in organizacija dela vas bodo močno zaposlovali. Vpliv bo sicer občasno malce popustil, a je zelo poudarjen vse leto. Poskrbite za sprostitev!

Rojenim v prvih dneh leva se obeta nekaj nenadnih preobratov pri poslovnih zadevah. Nekaj bo treba spremeniti, zato postanite prilagodljivi. Ne čudite se, če boste ob koncu leta pogledali na svoje življenje in dobili občutek, da ste ves čas le delali. Pri tem ne pozabite na ugoden vpliv zvezd na ljubezen.
 

Devica (23. 8.–22. 9.)


Devica
Devica
Letni horoskop 2019 devicam napoveduje, da na vaša vrata trka ljubezen. Če že več let iščete tisto pravo osebo, ki vas bo sprejemala takšne, kot ste, in se ne bo pritoževala nad vami, ste dočakali leto, v katerem se to lahko zgodi. Delo bo pomembno, a si ga naložite le toliko, kolikor zmorete, da vam bo ostalo dovolj energije za lepšo plat življenja. V vas bo rasla tudi želja po druženju in spoznavanju sebe s pomočjo astrologije. Ta lahko postane vaša zvesta prijateljica, ki ji boste zaupali vse svoje skrbi. Obdarila pa vas bo z razumevanjem, ki ga zdaj potrebujete.

Zelo vas bosta zaposlovala ljubezen in partnerstvo. Sprostite se in uživajte kot že dolgo ne! Zavedajte se, da vam v ljubezni ni vsako leto tako naklonjeno, kot bo 2019., zato res ne komplicirajte in se znebite občutka, da si morda ne zaslužite toliko sreče, kot je lahko prejmete. Vse na nebu je pripravljeno na vas, zato se pridružite plesu zvezd. Če vas prijatelji povabijo v družbo, se odzovite povabilu. Ugodne vplive za ljubezen boste sicer čutili tudi prihodnje leto, a zakaj bi čakali?

Ob toliko priložnostih na ljubezenskem in delovnem področju za denar ne boste imeli prav veliko časa. Nič ne de. To področje tokrat za vas ni najpomembnejše. Že januar bi bil lahko malce bolj sušen, a vas to ne bi smelo pretirano vznemiriti. V letih, kot bo prihajajoče, je za vas zelo pomembno, da imate urejene osebne finance in veste natančno, kam spravljate ali kako zapravljate svoj denar. Če se tega izziva še niste lotili, vam to toplo priporočam, ker vas bo manj skrbelo.

Na kariernem in poslovnem področju vam zvezde niso pripravile prav veliko dogajanja. Zelo verjetno bo vse teklo približno tako kot v preteklosti. Nekoliko več dogajanja si lahko obetate v službi oz. pri tistem vsakodnevnem delu, ki ga opravljate. Delo, obveznosti in kariera zdaj preprosto niso najpomembnejši. Za vas je veliko bolj pomembno, da si dovolite uživati v življenju in opravite, kar pač morate. To boste storili z levo roko. Poskrbite le, da si ne boste naložili več, kot lahko naredite v rednem delovnem času.
 

Tehtnica (23. 9.–23. 10.)


Tehtnica
Tehtnica
Še kakšen dan časa imate, da se pripravite na aktivno leto 2019 in vrsto obveznosti, ki vam bodo včasih poskušale vzeti nekaj energije in moči. Hkrati se zavedajte, da niste edini na tem svetu. Uporabite svoj naravni šarm in poskrbite, da boste pritegnili prave ljudi, ki vam bodo pri uresničitvi vaših načrtov v pomoč. Najpomembnejša bosta dom in družina. Odnosi z brati in sestrami utegnejo priti v ospredje. Morda vas bo zgrabila želja po selitvi ali vsaj preurejanju vašega bivalnega okolja. Pri tem se izognite pretiranemu zadolževanju. Obetajo se pomembni premiki v karieri.

Ljubezen in part­nerstvo za vas v novem letu ne bosta najpomembnejši življenjski področji. Veliko več šteje družina. V ospredje prihajajo družinski odnosi, saj se tu planeti kar gnetejo in prinašajo pestro dogajanje. Če ste še samski, naj vas potolažim. Kot vsako leto se tudi za vas odpirajo obdobja, ko lahko najdete srečo v dvoje. Predvsem bodite pozorni na občasne priložnosti, ki se nakažejo v januar­ju, februarju, marcu, septembru, oktobru in v drugi polovici decembra.

Upam, da ste iztekajoče se leto odlično izkoristili za denar. Če ste ga kaj prihranili ali dobro naložili, se zdaj nikar ne vdajte nepremišljenim investicijam ali zapravljanju. Če kdaj, boste v novem letu potrebovali tudi veščino smotrnega ravnanja z denarjem.

Že v pomladnih mesecih, tam nekje od marca, vas bo mamila priložnost za zadolževanje. Poskusite se ji upreti, četudi gre za željo po lepšem ali večjem domu. Ugoden čas za zaslužek in prihranke se vam obeta v oktobru in novembru.

Na delovnem področju se še vedno vije nekakšna megla, ki poudarja vašo naravno neodločnost. Želite spremembe pri delu, a hkrati nikakor ne najdete odgovora, kaj natančno bi radi. Če se vam to godi, je zdaj to pričakovano in ni ugodno za spremembo.
Najmočneje bodo zadeve, povezane z delom, osvetljene v februarju in marcu. Če ne boste povsem prepričani, se ne odločite. V poslovnih in kariernih zadevah pa bodite pozorni na dogajanje v juliju in avgustu. Takrat bodo na delu nepričakovane spremembe.
 

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)


Škorpijon
Škorpijon
Letni horoskop 2019 vam napoveduje vrsto prijetnih presenečenj. Spoznali boste ogromno ljudi in se zapletli v zanimive pogovore s tistimi, ki vam lahko pomagajo spoznati, razumeti in se odločiti glede pomembne zadeve. Pomembni bodo odnosi z brati in sestrami. Vsekakor imate podporo, izkoristite jo! Zelo pomembno bo za vas tudi finančno področje. Priložnosti za stabilne finance bo dovolj, da jih boste lahko oplemenitili. Če si še niste uredili osebnih financ, to čim prej naredite. Vsekakor pa se izognite špekulacijam, ker niso nujno dobre za vas.

Ljubezen in partnerstvo bosta za vas različno pomembna, glede na to, kdaj ste rojeni. Nakazujejo se mogoče težave v partnerstvu. Še zlasti rojeni na začetku škorpijona boste opažali, da se na tem področju nekaj dogaja. Nekaj je preživelo svoj ciklus in temu se bo treba posvetiti. Rojeni v sredini znamenja se ne zapletajte v ljubezenske trikotnike, ker bo bolelo. Sicer pa lahko srečo v ljubezni najdete v različnih obdobjih čez vse leto. Zvezde vam bodo svetile z naklonjenostjo že od prvih januarskih dni, zatem še v marcu in aprilu. Druga pošiljka sreče v dvoje se vam obeta od oktobra do decembra.

V iztekajočem se letu ste imeli izjemne možnosti, da si finančno opomorete, vendar tudi v 2019. ne bodo nič manjše. Srečo pri denarju preprosto morate izkoristiti, ker prihodnost morda ne bo tako bogata. Za finance bo ugodno vse leto, še posebno pa november in december. Ne pozabite nekaj denarja prihraniti. Začnite voditi osebne finance, če jih še niste.

Na poklicnem in delovnem področju lahko pričakujete približno toliko aktivnosti kot doslej, saj niso posebno izpostav­ljene. Ker pa imate zelo lepe možnosti za oplemenitenje financ, bo verjetno treba kar zavihati rokave, kajti zvezdam je treba malce pomagati.

V januarju in februarju se kaže neka priložnost ali ovira na poslovnem ali kariernem področju. Bodite pozorni na svoj nezmotljivi notranji čut, ki naj vam pove, katera smer je prava.
 

Strelec (23. 11.–21. 12.)


Strelec
Strelec
Zdi se, da boste v prihajajočem letu zadihali s polnimi pljuči. Končno se boste dobro počutili v svoji koži, saj boste postali bolj sproščeni, radovedni in igrivi, kot ste bili v preteklosti. Vse leto se boste lahko podali v kakšno novo pustolovščino, ki vas bo naredila žive. Zelo pomembno bo za vas finančno področje. Tu se lahko pojavijo zastoji in nenadne priložnosti za zaslužek ali izgubo. Naučite se odgovornega ravnanja z denarjem, če se še niste, ker vas bo vleklo v pretirano trošenje za stvari, ki jih ne potrebujete.

Ljubezensko in partnersko področje je za vas podobno pomembno kot doslej. Ni najpomembnejše, čeprav boste, tako kot vsako leto, imeli nekaj dodatne sreče v ljubezni tudi v novem letu. Najlepša obdobja za to se vam obetajo v januarju, od druge polovice marca do sredine maja, v novembru in decembru. Partnerstvo pa postaja najpomembnejše v maju in juniju, ko se lahko pojavijo nesoglasja. Morda samo glede tega, kam boste šli na počitnice.

Že letos se je za vas začelo nekajletno obdobje, ko bodo finance zelo pomembna tema vašega življenja. Glavnina najpomembnejšega dogajanja na nebu v novem letu je povezana z vašim denarjem, zato se boste s tem področjem morali veliko ukvarjati. Zaslužite lahko veliko, a prav toliko potrošite, če ne boste previdni. Morda si res ne želite voditi osebnega proračuna in urejati financ, vendar vam tokrat to resnično toplo priporočam, ker boste tako imeli dovolj za porabo in prihranke. Tudi v letih, ki prihajajo.

Na delovnem področju se lahko prihodnje leto pokaže precej naporno. Še posebno to velja za rojene v prvih dneh strelca. Precej verjetna je želja ali celo nenapovedana in presenetljiva zamenjava službe. Še zlasti bodite pozorni na dogajanje od marca naprej.

Zvezde ne namenjajo posebne pozornosti karieri in poslovnim zadevam. Sta pa obe področji povezani z denarjem, zato tu velja posebna pozornost. Več ukvarjanja z njima lahko pričakujete v avgustu in septembru, vendar ni nič tako zelo poudarjeno, da bi se lahko zgodil kak posebno pomemben premik.
 

Kozorog (22. 12.–20. 1.)


Kozorog
Kozorog
Kaže, da bo leto 2019 eno od tistih, ki so za vas zelo pomembna. Glavnina ključnega dogajanja v zodiaku se vrti prav okoli vašega znamenja. Zlasti ob koncu leta boste občutili pretiran optimizem, ki vas lahko zmede. Nekaj zanimivih priložnosti se bo ponudilo tudi v ljubezni. Še zlasti če ste samski, se vam obeta kakšna avantura, ki pa jo lahko preobrnete v resnejšo zvezo.

Vse leto bo za vas zelo pomembno partnersko področje. Pripravite se na pestro dogajanje! Če ste rojeni v prvih ali zadnjih dneh kozoroga, si lahko obetate nekaj nestalnosti v ljubezni. Čas je bolj naklonjen flirtu kot resnemu odnosu. Priložnosti za ljubezen bodo, a vas zlepa nihče ne bo zmogel prepričati. To vas utegne spravljati ob pamet, saj si želite resnega, lepega in trajnega odnosa. Najboljši čas za ljubezen se pripravlja v februarju in od konca aprila do prve polovice junija.

V 2019. boste v ospredju vi, vaša osebnost, dolgoročni cilji in uresničevanje vaših želja. Denar bo pomemben, vendar ne bo postal vaša najpomembnejša tema. Čutili boste, da je tudi finančno področje odvisno od tega, kako boste sebe pripravili na uspeh, ki je pred vrati. Najugodnejši čas za ukvarjanje z denarjem in dodaten zaslužek se vam obeta v februarju. V preostanku leta pa bo to področje približno toliko pomembno, kot je bilo letos. Ker presežkov ni pričakovati, poskrbite, da boste uredili svoje osebne finance tako, da boste imeli denarja ves čas dovolj.

Poklicni cilji so neposredno povezani z vašo osebnostjo. Veliko časa se boste ukvarjali z vprašanjem, kdo ste in kaj želite. Če ste v preteklosti naredili dober dolgoročen načrt za razvoj kariere, mu sledite. Izkaže pa se lahko, da morate še kaj dodati ali odvzeti. Podobno lahko pričakujete pri delu, še zlasti če ste zaposleni v nekem podjetju, niste pa njegov lastnik. Prav dosti dogajanja sicer ne bo. Bodite pa boj pozorni v maju in juniju, ko bodo mogoče spremembe na delovnem področju.
 

Vodnar (21. 1.–18. 2.)


Vodnar
Vodnar
Letni horoskop 2019 napoveduje, da se boste večkrat vprašali, ali se nekaj resnično dogaja ali je le plod vaše domišljije. Poskrbeti boste morali za dovolj sprostitve in precej časa nameniti sebi, da se boste dobro počutili. Pomembne odločitve poskušajte odložiti, dokler niste povsem prepričani o njih. Če ste rojeni v začetku vodnarja, se boste morali kar precej ukvarjati tudi z družinskimi zadevami. Lahko vas zgrabi močna želja, da bi se preselili ali povsem preuredili dom. Pri tem imejte vedno v mislih svoj finančni položaj, ker zlahka precenite svoje finance.

Ljubezen in partnerstvo v novem letu ne bosta prihajala v ospredje, čeprav se vam obeta nekaj zanimivih in aktivnih obdobjih tudi na tem področju. Najpomembnejše se bo v partnerstvu dogajalo v januarju in februarju. Takrat zlahka nastane kratki stik med vama. Če ste še samski, dobro izkoristite čas za ljubezen v januarju, februarju, ob koncu maja in v juniju. To so najugodnejša obdobja, v katerih se vam splača oditi med ljudi in pokazati svoje najbolj zanimive lastnosti.

Podobno kot ljubezen tudi denar v prihajajočem letu ne bo v ospredju. Verjetno ste si ob tem kar malce oddahnili, saj se z njim vodnarji ne marate pretirano ukvarjati. Raje imate spontanost in prost pretok, a je pravi čas, da se naučite smotrnega ravnanja z njim. Najugodnejši čas za denar se vam obeta od druge polovice februarja do druge polovice marca. Posebno opozorilo za vas velja za september, ko si lahko zaželite nekaj, kar si boste težko privoščili. Nikar se ne zadolžite!

V iztekajočem se letu ste imeli zelo dobre možnosti, da naredite velik premik v karieri in na poslovnem področju. Srčno upam, da ste si vzeli čas zanje in jih dobro izkoristili. Zdaj se namreč priložnosti ne bodo ponovile in se boste morali kar pošteno potruditi za večji uspeh. Delovno področje bo prišlo v ospredje predvsem julija in avgusta. Takrat bodite pozorni, da vas ne odnese kakšen poseben nemir, saj se utegne pojaviti nekaj, s čimer se ne boste želeli ukvarjati, a bi se bilo treba.
 

Ribi (19. 2.–20. 3.)


Ribi
Ribi
V letu 2019 vam bodo planeti v kar precejšnjo podporo, ki si je drugi le želijo. Pričakujete lahko prijazen čas, ko lahko ustvarjate svoj svet in v njem zelo prijetno živite. Uporabite zakon privlačnosti in se uskladite z vsem dobrim, ki ga prinaša v vaš svet.

Nekaj nemira se lahko pojavi na delovnem področju, vendar to vznemirjenje ni tako močno, da bi bilo smiselno iskati novo zaposlitev. Ne čudite se, če vas bo začelo pošteno vleči v astrologijo ali nove tehnologije. Obetate si lahko podporo prijateljev in znancev.

Obožujete romantiko in nežna čustva, ki jih lahko delite z ljubljeno osebo. Imate srečo! Ljubezen je prihodnje leto za vas eno od pomembnih področij. Še zlasti julija bodite pozorni na nepričakovano dogajanje, ob katerem lahko poskoči vaše srce. Ugodna obdobja za ljubezen se vam obetajo tudi januarja, julija in decembra. Malce šibkeje še v februarju, marcu, aprilu, v drugi polovici junija in v juliju. Če ste v partnerskem odnosu, bodite v avgustu in septembru pozorni na dogajanje, ker bo takrat treba nekaj reševati.

Denar in finance za vas v 2019 ne predstavljajo zelo pomembnega področja. V preteklih letih se je zelo verjetno večkrat zgodilo, da niste natančno vedeli, kaj se dogaja z vašim denarjem. Počasi se ti vplivi umikajo in lažje boste zadihali. Veliko lažje boste ukrotili svojo željo po nerazumnem zapravljanju, ki se bo pojavljala do aprila, in kak evro dali na stran. Še zlasti če si boste vzeli kak dan in se naučili smotrnega ravnanja z denarjem, kar vam bo koristilo še vrsto let.

Odprite se priložnostim, ki vam jih zvezde prinašajo na kariernem in poslovnem področju. Vpliv se čuti že ves december 2018, a bo v novem letu bo še močnejši in bo trajal vse do konca novembra. Pri delu si lahko obetate največ sprememb v januarju. Takrat se ne odločajte na vrat na nos. Največ dobrega zase boste naredili, če se boste odpravili med ljudi. Obstajajo prijatelji, znanci ali podporne skupine, ki so vam lahko v veliko pomoč pri vsem, česar se v novem letu lotite. Astrologija pa lahko postane vaša zvesta prijateljica za vse življenje.

Pripravila: Irena Stopar

Komentarji: