Od ljubezenskih iger do romantičnih darilc

Za vse, ki želijo svoje najdražje obdarovati, smo preverili, kakšna doživetja, razvajanje in darilca si lahko za valentinovo priskrbijo v zadnjem hipu.
Fotografija: Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Foto Shutterstock

In ugotovili, da je ponudba res pestra in velika. Izbirati je mogoče med najrazličnejšimi kulturnimi, doživljajskimi, adrenalinskimi in nenavadnimi dogodki, kupiti darilca, ki izkazujejo ljubezen, ali z domiselno igro razvneti ljubezensko strast.

Erotična igra FOTO: arhiv trgovcev
Erotična igra FOTO: arhiv trgovcev
Za takšne, ki želijo partnerja oziroma partnerico hudomušno spomniti na teles­ne užitke, je mogoče pri spletnih ponudnikih naročiti marsikaj: od zvončka za seks in puhastih posteljnih lisic in namizne igre, ki spominja na dobri stari človek, ne jezi se, le da je konec precej spremenjen. Zaljubljenca mečeta kocko, med pomikanjem po poljih pa naletita na naloge, kot so masaža, poljub ali ples. Zmaga seveda tisti, ki je prvi na cilju, določajo pravila te ročno izdelane igre, smo izvedeli na spletni strani studentska-trgovina.si.
 

Pozvonite za seks


Med »študentskimi« valentinovimi darili, ki so že pošla, saj je bilo, kot kaže, po njih največ povpraševanja, je tudi zvonček za seks. O namenu, za katerega je bil narejen, verjetno ni treba izgubljati besed. Ključavnica, v katero je mogoče vgravirati imeni in jo potem pripeti na most zaljubljencev, je še na voljo, namenjena pa je tistim, ki se bolj nagibajo k romantiki. Ti se bodo morda odločali tudi med številnimi paketi razvajanja telesa in brbončic, ki so jih pripravili v restavracijah, termah in masažnih salonih.

O namenu zvonjenja ni treba izgubljati besed. FOTO: Arhiv trgovcev
O namenu zvonjenja ni treba izgubljati besed. FOTO: Arhiv trgovcev
V Wellnesu Sense, denimo, so 14. februar namenili zaljubljenim. Odločili so se, da »pri vseh masažah še dodatno razvajamo vaše čute s posebnim masažnim oljem, ki vsebuje eterična olja jasmina (vpliva na čutnost), vrtnice (pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje), sandalovine (deluje antidepresivno) in ylang-ylanga (protistresno in poveča libido)«, ob naročilu masaže pa na ta dan zagotavljajo še 50-odstotni popust na savnanje in razvajanje v hidromasažnem bazenu.
 

Za ljubitelje umetnosti


Zdravko Čolić bo nastopil v Stožicah. FOTO: Youtube
Zdravko Čolić bo nastopil v Stožicah. FOTO: Youtube
Zaljubljenci in prijatelji, ki prisegajo na skupna doživetja, lahko izbirajo med pestro ponudbo koncertov ter gledaliških in kinopredstav. Z Velikim valentinovim koncertom bo 14. februarja v Velenju svojo turnejo začel slovenski zvezdnik Jan Plestenjak. Njegovi nastopi se bodo vrstili vse do 16. novembra (Šenčur), omeniti pa velja še tistega na dan žena v Celju in naslednji dan v ljubljanski Cvetličarni. Ljubitelji stare jugoglasbe bodo lahko svoje najdražje za valentinovo povabili v Stožice, kjer bo nastopil neuničljivi Zdravko Čolić.

V Linhartovi dvorani v Radovljici so 14. februarja pripravili »melodije, ki dišijo po vinu in zemlji, poeziji in plesu, hrepenijo po soncu, kadar so ujeta v temnih rudniških rovih«. Gostje glasbene predstave Tori Tango, ki se bo začela ob 19.30, bodo Jure Longyka, pevka iz Buenos Airesa Gabriela Alarcon ter tango plesalca Alja Ferme in Sašo Živanović.

cesartsvo
cesartsvo


Svoj valentinov program so pripravili tudi v nekaterih gledališčih in kinematografih. V SiTi teatru v BTC, denimo, se bo mogoče 14. februarja ob 20. uri zabavati ob monokomediji Jamski človek z Urošem Fürstom in v režiji Nataše Barbare Gračner. »Komedija o odnosih med spoloma je od premierne uprizoritve 2002 nasmejala že skoraj 2000.000 Slovencev in z več kot 700 ponovitvami postavila gledališki rekord – gre za največkrat odigrano gledališko predstavo pri nas!« so zapisali producenti predstave Gustav film in Theater Mogul. V Kinu Bežigrad pa so za zaljubljence izbrali romantično dramo Beležnica režiserja Nicka Cassavetesa z Ryanom Goslingom in Rachel McAdams v glavnih vlogah.

Komentarji: