36-letnemu moškemu samo letos zasegli deset vozil

Voznik se je v času omejitve gibanja vozil brez vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola in z neregistriranim avtomobilom.
Fotografija: 36-letnik je stari znanec policije, ki mu je letos in v preteklih letih zasegla več avtomobilov. (Fotografija je simbolična). FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
36-letnik je stari znanec policije, ki mu je letos in v preteklih letih zasegla več avtomobilov. (Fotografija je simbolična). FOTO: Jure Eržen/Delo

Konjiški policisti so na območju Loč sinoči obravnavali 36-letnega voznika osebnega vozila, ki je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola v času omejitve gibanja vozil neregistrirano vozilo. Na njem je imel nameščene registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. 36-letniku so vozilo zasegli in izdali obdolžilni predlog. Globa za prekrške je 1300 evrov.

Kot so pojasnili s celjske policijske uprave, so mu pred sinočnjim zasegom junija letos zasegli še devet vozil. Vsa vozila so na podlagi odločitve sodišča tudi uničili. Prav tako so mu več vozil zasegli že v preteklih letih. 36-letnik, doma z območja Policijske postaje Slovenske Konjice, je v večini primerov, ko ga je policija obravnavala in vozila zasegla, vozil pijan. Sinoči je imel 0,73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Kot so dodali s PU Celje, je zaradi pogoste vožnje pod vplivom alkohola in drugih prekrškov 36-letnik v prometu nevaren tako sebi kot drugim udeležencem. Vozila, ki jih je vozil, so bila v večini primerov stara in pogosto neustrezna za vožnjo v prometu ter s tem tudi nevarna.
 
Letos so sicer na območju Policijske uprave Celje voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli 525 vozil.

Preberite še: