Čeprav je voznik že zaviral, so bile posledice trčenja za kolesarja usodne

V trčenju se je kolesar tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.
Fotografija: V petih prometnih nesrečah je letos na območju celjske policijske uprave umrlo šest ljudi. Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
V petih prometnih nesrečah je letos na območju celjske policijske uprave umrlo šest ljudi. Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo

V četrtek se je na regionalni cesti zunaj naselja Gorica pri Slivnici na relaciji Šentjur–Žegar zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 61-letni kolesar, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

38-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Šentjurja. V križišču za Voglajno je z njegove desne smeri pripeljal kolesar, ki je brez ustavljanja zapeljal na glavno cesto in nameraval zaviti proti Šentjurju. Voznik osebnega vozila je zapeljal v levo in močno zaviral, da bi se izognil trčenju, vendar je kolesar kljub temu trčil v prednji desni del vozila ter padel po vozišču. Pri tem se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, so še sporočili s PU Celje.

V petih prometnih nesrečah je letos na območju celjske policijske uprave umrlo šest ljudi, trije vozniki osebnih vozil, ena voznica osebnega vozila, pešec in kolesar.

Preberite še: