Juršetovi ostali brez hiše

Ponoči jim je zgorel dom, župan Šmarja pri Jelšah poziva k zbiranju pomoči
Fotografija: Uničeno domovanje družine Jurše. FOTO: Arhiv občine Šmarje pri Jelšah.
Odpri galerijo
Uničeno domovanje družine Jurše. FOTO: Arhiv občine Šmarje pri Jelšah.

Šmarje pri Jelšah - Okoli druge ure ponoči je zagorela domača hiša družine Jurše v Polžanski Gorci v občini Šmarje pri jelšah. Kljub hitremu posredovanju gasilcev bližnjih gasilskih društev je ogenj povsem uničil njihovo starejšo, delno obnovljeno stanovanjsko hišo. Po navedbah Policijske uprave Celje je škode za okoli 60.000 evrov. Akcija za pomoč Juršetovim je že stekla, med prvimi se je odzval šmarski župan Matija Čakš, ki napovedal, da bo občina pomagala z 2.000 evri in zagotovila gradbene stroje za čiščenje pogorišča. Juršetovi zdaj nujno potrebujejo tudi oblačila in hrano.
 
Gasilci so ogenj lokalizirali in pogasili do zgodnjih jutranjih ur, policisti pa so ogled opravili dopoldan, a vzrok požara še ni znan. Čakš je družino, ki se je rešila iz goreče hiše, obiskal že zjutraj. Pomoč za družino, ki je v požaru izgubila vse, zbirajo občina Šmarje pri Jelšah, Krajevna skupnost Sladka Gora, Župnijska Karitas Šmarje pri Jelšah in Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah zbirajo pomoč za družino, številke bančnih računov za nakazilo pomoči pa so objavljene na spletni strani občine.
 
»Zbrana sredstva bodo po dogovoru z Območnim združenjem Rdečega križa Šmarje pri Jelšah v celoti namenjena za nakup potrebnega materiala, opreme in morebitnih stroškov storitev z direktnim plačilom računov, je povedala tiskovna predstavnica občine Sergeja Javornik.