Koprčan je kolesa kradel kot za stavo

27-letnik je ukradel za skupno 17.000 evrov koles.
Fotografija: Policisti v Kopru in Izoli so imeli poleti veliko dela zaradi ukradenih koles. Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Policisti v Kopru in Izoli so imeli poleti veliko dela zaradi ukradenih koles. Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon

Koper – Policisti na Obali so prijeli serijskega tatu koles in električnih koles, ki je v času turistične sezone grenil življenja njihovim lastnikom. Skupaj je doslej ukradel za najmanj 17.000 evrov koles, zdaj pa je na hladnem v priporu.

Kot so pojasnili na PU Koper, so imeli na policijskih postajah v Kopru in Izoli poleti veliko dela zaradi ukradenih koles, ki so jih kradli predvsem s parkirišč za kolesa ali z nosilcev na vozilih, kjer so bila nameščena. Za vsaj osem ukradenih koles pa naj bi bil torej odgovoren 27-letnik, ki prebiva v Kopru. V enem primeru sta mu pomagala še 36 in 40 let stara pajdaša iz okolice Kopra. Poleg tega naj bi kradel tudi po trgovinah, enkrat ukradel nahrbtnik z vsebino in nato opravil nakupe z ukradeno bančno kartico, enkrat ni plačal prenočišča, očitajo pa mu še odvzem motornega vozila.

Skupna vrednost v Izoli ukradenih koles je 4700 evrov, v Kopru pa približno 12.000 evrov. Posamezna kolesa so bila vredna od 500 do 3500 evrov. Kot je pojasnila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper, so kriminalisti tatu v teh dneh pridržali in pri njem na podlagi odredbe okrožnega sodišča v Kopru opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, ki jih uporablja. Predmetov, ki jih je ukradel, niso našli. Policisti so ugotovili, da je 27-letnik ukradena kolesa takoj prodal naprej, in jih še iščejo. Zoper osumljenca so spisali kazenske ovadbe za skupaj 25 kaznivih dejanj in ga po končanih policijskih postopkih privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Kopru, ta pa je zanj odredil pripor.