Mariborčanka menda sosedom s kislino polila otroški voziček

Policisti so 20. novembra prejeli tudi obvestilo, češ da so v otroškem vozičku na tem naslovu našli risalne žebljičke.
Fotografija: Policisti vsa dejanja preiskujejo in o njih zbirajo obvestila. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Policisti vsa dejanja preiskujejo in o njih zbirajo obvestila. FOTO: Jure Eržen/Delo

Na mariborski policijski upravi so potrdili navedbe, ki so se pojavile na družbenih omrežjih, da so v sredo obravnavali prijavi poškodovanja otroških vozičkov v blokovskem naselju na Borštnikovi ulici v Mariboru. Med drugim je po navedbah stanovalcev ena od sosed menda s kislino polila otroški voziček, a na srečo pri tem ni bil nihče poškodovan.

Kot je pojasnil predstavnik policijske uprave za odnose z javnostjo Miran Šadl, so policisti policijske postaje Maribor II v sredo prejeli dve prijavi poškodovanja otroških vozičkov na istem naslovu. Že pred tem so 20. novembra prejeli tudi obvestilo, da naj bi v otroškem vozičku na tem naslovu našli risalne žebljičke.

Policisti vsa omenjena dejanja preiskujejo in o njih zbirajo obvestila, ker pa preiskava poteka, Šadl za zdaj več informacij ni mogel deliti z javnostjo.

Hkrati je vse, ki so bili morebiti na tem naslovu oškodovani na podoben način oziroma s kakšnim drugim nevarnim dejanjem ali pa bi o teh dejanjih lahko podali koristne informacije, pozval, da pokličejo na telefon 02/ 429 26 00, na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.