Mladoletnici sta se fotografirali, eni uspelo ubežati smrti

Trk je bil za eno dekle usoden, drugo pa so v šoku odpeljali v mariborski klinični center.
Fotografija: Strojevodja je na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali, a je ena od mladoletnic prepozno odskočila. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Strojevodja je na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali, a je ena od mladoletnic prepozno odskočila. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Včeraj ob 15.10 so operativno-komunikacijski center obvestili, da je na Železniški postaji Tezno v Mariboru vlak trčil v neznano žensko.

Kriminalisti so ugotovili, da sta se v tistem času dve mladoletnici fotografirali med tiri. Strojevodja potniškega vlaka ICS, ki vozi med Ljubljano in Mariborom, ki se jima je približeval z veliko hitrostjo, ju je začel opozarjati z zvočnimi signali, vendar sta pred vlakom zadnji trenutek odskočili vsaka v svojo stran.
 

Ni suma kaznivega dejanja ali samomora


Kljub temu je vlak v eno od njiju trčil. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju dogodka umrla. Drugo so reševalci zaradi hudega šoka odpeljali v UKC Maribor.
 
Kraj dogodka so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne državne tožilke Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru opravili mariborski kriminalisti.
 
Kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo. Po doslej zbranih obvestilih sta sum storitve kaznivega dejanja in sum na samomor izključena.