Na gorenjski avtocesti verižno trčenje v izgubljeni čoln

V nesreči ni bil nihče poškodovan. V čoln so trčila tri vozila.
Fotografija: Čoln, ki je padel na avtocesto. Foto Pu Ljubljana
Odpri galerijo
Čoln, ki je padel na avtocesto. Foto Pu Ljubljana

Ljubljana - Na gorenjski avtocesti je za izvozom Šmartno v smeri proti Kranju v torek zvečer prišlo do nenavadne prometne nesreče. Osebnemu vozilu je namreč s prikolice padel čoln, v katerega so nato trčila tri vozila, eno pa je s cestišča zapeljalo v jarek. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Policisti so ugotovili, da je voznik avtomobila z nemškimi registrskimi oznakami čoln nepravilno pritrdil na prikolico, zaradi česar se je ta odpel in povzročil nesrečo. V čoln je nato trčil voznik, ki je vozil za omenjenim, ter pri tem zapeljal z vozišča.
Škoda je bila samo materialna


Razbitine čolna sta prevozili še dve vozili, nekaj delov razbitin čolna pa je odneslo tudi na nasprotno smerno vozišče v dve vozili, ki sta v tistem trenutku pripeljali mimo. V nesreči je bilo poškodovanih pet vozil, povzročitelju pa so policisti izrekli globo.

Kot so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje, je pri tem je pričelo iztekati pogonsko gorivo in motorne tekočine. Gasilci in delavci Darsa so zavarovali kraj nesreče, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, očistili cestišče odpadlih kosov vozil in vozilo izvlekli iz jarka.