Na Malti zasegli 740 kilogramov kokaina, ki je bil na poti v Slovenijo

Kontejner z bananami, v katerem so našli drogo, vredno sto milijonov evrov, je bil na poti iz Ekvadorja v Slovenijo.
Fotografija: Gre za rekordno količino drog, kar so jih zasegle malteške oblasti, potem ko so lani decembra zasegli pošiljko 612 kilogramov drog na poti iz Ekvadorja in Kolumbije v Libijo (fotografija je simbolična). FOTO: Guardia Civil
Odpri galerijo
Gre za rekordno količino drog, kar so jih zasegle malteške oblasti, potem ko so lani decembra zasegli pošiljko 612 kilogramov drog na poti iz Ekvadorja in Kolumbije v Libijo (fotografija je simbolična). FOTO: Guardia Civil

Malteška carina je zasegla rekordnih 740 kilogramov kokaina, ki bi ga lahko na ulici prodali za sto milijonov evrov. Kontejner z bananami, v katerem so našli drogo, je bil na poti iz Ekvadorja v Slovenijo, so v torek sporočili iz malteške carine.

Gre za rekordno količino drog, kar so jih zasegle malteške oblasti, potem ko so lani decembra zasegli pošiljko 612 kilogramov drog na poti iz Ekvadorja in Kolumbije v Libijo, poročajo malteški mediji.

Carina je v izjavi sporočila, da je bil zaseg rezultat daljše operacije. Kontejner so izbrali za pregled po podrobni oceni grožnje, ko je ta prešel mednarodno pristanišče. Zaradi nekaterih napak pri osnovnem pregledu so cariniki odprli tovor s 1080 škatlami banan.

Fizično so nato pregledali vsako od teh škatel. V večini so bile sicer res banane, v 37 pa so odkrili skupno 740 paketov bele snovi. Testi so kasneje potrdili, da gre za zelo čist kokain.

O najdbi so obvestili malteško enoto policije, pristojno za droge, in dežurno sodnico Caroline Farrugia Frendo, ki vodi preiskavo.

Preberite še:

Več iz te teme: