Napad na policista v Ilirski Bistrici

44-letnik je policista brcnil v glavo, policistko pa zgrabil za lase ter jo vlekel po tleh. 
Fotografija: Proti 44-letniku, njegovi 35-letni ženi ter njegovi materi so že podali kazensko ovadbo. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Proti 44-letniku, njegovi 35-letni ženi ter njegovi materi so že podali kazensko ovadbo. FOTO: O. B.

S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili vest o incidentu, ki se je pripetil v soboto, 9. februarja, malo pred pol drugo uro zjutraj. V Ilirski Bistrici so policisti ustavili 35-letno voznico osebnega avtomobila ter ji zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili strokovni pregled, saj se z rezultati alkotesta ni strinjala. Voznico so odpeljali v zdravstveni dom, medtem pa je njen 44-letni mož, ki je bil sopotnik v vozilu, odšel domov. Proti sopotniku bo izdan plačilni nalog, saj se je že na kraju do policistov vedel nedostojno, jim grozil in kričal.

Po končanem pregledu v zdravstvenem domu so policisti voznico odpeljali domov. »Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik nenadoma odprl vrata policijskega vozila in policista začel tepsti. Medtem je iz vozila izstopila policistka, da bi pomagala sodelavcu. Poleg sta stopili še žena in mati kršitelja ter ji preprečevali dostop do kršitelja, zato je policistka proti moškemu uporabila plinski razpršilec,« je sporočila predstavnica za odnose z javnostjo koprske policije. Storilec pa se ni ustavil, ampak je policistko zgrabil za lase ter jo vlekel po tleh. »Ko je videl, da je policist prišel iz avta, je stekel do hiše, policist je stopil za njim, kršitelj pa ga je brcnil v glavo in ga poškodoval,« so še pojasnili na PU Koper. 

Policista sta kraj zapustila ter odšla v Zdravstveni dom Ilirska Bistrica, v zadevo pa so se že vključili kriminalisti, ki bodo proti 44-letniku podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje. Tudi za 35-letno domačinko ter kršiteljevo mamo, ki sta se vmešali v postopek ter z odrivanjem preprečevali, da bi policistka pomagala policistu, sledi kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.