Nekdanja kandidatka za evropski parlament tihotapila ljudi?

Policisti so na pristojno državno tožilstvo že podali kazensko ovadbo.
Fotografija: Policisti primer še preiskujejo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Policisti primer še preiskujejo. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Na televiziji POP TV so poročali, da naj bi ena od slovenskih političark tihotapila migrante. Pri tem naj bi jo s soprogom ujeli policisti, pa tudi državljana Pakistana, ki je še vedno v priporu.  

Lidija Mavretič je leta 1996 postala prva vinska kraljica. FOTO: Arhiv Delo
Lidija Mavretič je leta 1996 postala prva vinska kraljica. FOTO: Arhiv Delo
Konec julija so organi pregona v Sodražici pri kaznivem dejanju ujeli Lidijo Mavretič, ki je leta 2004 kandidirala na listi takratne Združene liste socialnih demokratov Boruta Pahorja. Policisti so konec julija ujeli 14 nelegalnih prebežnikov, pri tem pa tudi dva slovenska državljana, ki naj bi pomagala tihotapiti tujce. Šlo naj bi za Mavretičevo in njenega soproga Marka Hraniloviča. Policija ju je pridržala, a kasneje izpustila.

Policisti primer še preiskujejo, na pristojno državno tožilstvo so že podali kazensko ovadbo. Med drugim se je Mavretičeva leta 2004 na evropskih volitvah potegovala tudi za stolček v evropskem parlamentu, leta 1996 pa je postala prva slovenska vinska kraljica.

Nihče od uradnih sogovornikov, na katere so se obrnili na omenjenem dolenjskem portalu, zadeve ni zanikal, pa tudi ne potrdil.

Iz stranke SD so sporočili, da o vsej zadevi ne vedo nič in da po evropskih volitvah leta 2004, ko je bila Mavretičeva predstavnica strankarskega pomladka, ni bila več aktivna v stranki, so se pa funkcionarji stranke srečevali z njo, ko je opravljala funkcijo vinske kraljice. V SD dodajajo, da tovrstno dejanje ostro obsojajo. »Kar vemo o dogodku, s katerim je domnevno povezana, smo izvedeli iz medijev. Če navedbe medijev držijo, gre za nesprejemljivo dejanje, ki ga v stranki SD ostro obsojamo,« so zapisali v sporočilu za javnost. 

Za kaznivo dejanje, kakršnega očitajo Mavretičevi in soprogu, je zagrožena zaporna kazen do pet let.