Oborožena neznanca v centru Ljubljane ukradla nakit in gotovino (FOTO)

Policisti so sporočili več informacij o obeh storilcih. Odtujila sta nakit in gotovino v vrednosti več tisoč evrov.
Fotografija: Neznanca sta odnesla nakit in gotovino. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Neznanca sta odnesla nakit in gotovino. FOTO: Jože Suhadolnik

Na Wolfovi ulici v Ljubljani se je danes zgodil oborožen rop. S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da so bili o ropu specializirane trgovine v centru mesta obveščeni okrog 15.40.

Rop zlatarne Celje na Wolfovi ulici v Ljubljani. FOTO: Jože Suhadolnik
Rop zlatarne Celje na Wolfovi ulici v Ljubljani. FOTO: Jože Suhadolnik


»Po prvih zbranih podatkih naj bi dejanje izvršila dva neznana moška, ki sta odtujila denar in nakit. V dogodku naj ne bi bil nihče poškodovan,« je povedala Nataša Pučko s PU Ljubljana.

Kriminalisti so zvečer z ogledom kraja kaznivega dejanja zaključili. Potrdili so, da sta v prodajalno vstopila dva storilca in odtujila nakit ter denar v skupni vrednosti več tisoč evrov. 

Policisti oborožen rop še preiskujejo. FOTO: Jože Suhadolnik
Policisti oborožen rop še preiskujejo. FOTO: Jože Suhadolnik


Znanih je tudi več podrobnosti o obeh storilcih. Prvi je imel kratke temne lase, običajno postavo, oblečen je bil v jopico svetlo modre barve in temno moder spodnji del trenirke. Obut je bil v temne športne copate. Na sprednji strani telesa je nosil nahrbtnik. 

Drugi storilec je bil malce močnejše postave, imel je bradico. Na glavi je imel temno kapo s ščitnikom, oblečen pa je bil v pleten pulover sivo-črne oziroma modre barve s črtastim vzorcem ter črn spodnji del trenirke. Obut je bil v temne športne copate, prek ramena pa je imel črno manjšo torbico. 

Kriminalisti s preiskavo nadaljujejo.