Obsežen požar v Novolesu, gorela lesarska delavnica (FOTO in VIDEO)

Novomeški gasilci so okoliške prebivalce pozvali, naj se zadržujejo v zaprtih prostorih.
Fotografija: Požar je obsežen. FOTO: DolenjskaNews
Odpri galerijo
Požar je obsežen. FOTO: DolenjskaNews

Na območju nekdanje tovarne Novoles v Straži pri Novem mestu je okoli 18.30 zagorel tovarniški objekt. Po prvih ugotovitvah naj bi pri vzdrževalnih delih na strehi iskra zanetila požar. Na požarišču so novomeški poklicni gasilci, so povedali na policiji.

V Gasilsko-reševalnem centru Novo mesto so dodali, da je njihovim poklicnim gasilcem na pomoč priskočilo tudi več prostovoljnih gasilcev. Okoliške prebivalce so pozvali, naj se zadržujejo v zaprtih prostorih.

Požar je obsežen. FOTO: DolenjskaNews
Požar je obsežen. FOTO: DolenjskaNews


Na Policijski upravi Novo mesto so še dodali, da bodo policisti ogled požarišča opravili v četrtek, »ko se bo vse pomirilo«.

Z novomeškega centra za obveščanje so posredovali obvestilo štaba civilne zaščite Občine Straža.

Ta je prebivalce širše okolice Straže obvestil, da je v objektu nekdanjega podjetja Novoles izbruhnil požar. Zaradi dima pa naj prebivalci zaprejo okna in naj se preventivno zadržujejo v prostorih.

Ukrep velja do preklica, so še zapisali pri straški civilni zaščiti.

Na delu je veliko gasilcev. FOTO: DolenjskaNews
Na delu je veliko gasilcev. FOTO: DolenjskaNews


Po prvih neuradnih informacijah naj bi v Straži zagorela lakirnica. Portal Dolenjska News je poročal, da naj bi zagorel večji hangar, ki je bil sicer prazen in naj bi ga v prihodnosti nameravali preurediti v lakirnico, ob tem so dodali, da je bila v gorečem objektu lesarska delavnica.

V času požara v objektu ni bilo ljudi, tako da ni nihče poškodovan. Kakšna je gmotna škoda, bo jasno po zaključku preiskave. 

Zagorela naj bi lakirnica. FOTO: DolenjskaNews
Zagorela naj bi lakirnica. FOTO: DolenjskaNews


Dobro leto nazaj je le štiri kilometre od današnjega požara zagorelo v Ekosistemih. V Zalogu pri Novem mestu se je vnelo 20. julija 2017 v podružnici za predelavo odpadkov podjetja Ekosistemi, ko so bili zaposleni še na delovnem mestu.

Gasilcem je požar uspelo omejiti znotraj obrata, gasili so ga več ur, škoda je bila velika.