Pogrešano turško deklico našli mrtvo

Hrvaška policija je skupaj s potapljači Slovenske vojske pogrešano turško deklico, ki jo je v četrtek zvečer odnesla reka Dragonja, našla mrtvo.
Fotografija: FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
FOTO: PU Koper

Hrvaška policija je skupaj s potapljači Slovenske vojske pogrešano turško deklico, ki jo je v četrtek zvečer odnesla reka Dragonja, našla mrtvo, so za STA potrdili na Policijski upravi Koper. Njeno truplo so ob 12.35 našli na hrvaški strani reke Dragonja.

Deklico so našli približno dva metra pod vodo, so sporočili s koprske policijske uprave. Pri iskalni akciji je sodelovalo približno 50 oseb; policistov, potapljačev Slovenske vojske, gasilcev, potapljačev podvodne reševalne službe in vodniki reševalnih psov.

Na kraju se trenutno opravlja ogled, ki ga vodi hrvaška policija.

image_alt
Dragonja odnesla desetletno turško deklico, iskalna akcija še poteka

S policijske uprave Koper so sicer zjutraj sporočili, da so danes zjutraj na območju Dragonje nadaljevali z iskalno akcijo za  pogrešano deklico, državljanko Turčije.  V iskalno akcijo so bili, kot so zjutraj sporočili s policije, vključeni policisti, poklicni in prostovoljni gasilci, vodniki reševalnih psov, pripadniki podvodne reševalne službe Slovenije in potapljači Slovenske Vojske. Prav tako so policisti pomorske policije in URSP izvajali pregled in iskanje ob izlivu reke Dragonje v morje. Deklico je iskalo tudi večje število reševalnih služb na Hrvaški strani reke Dragonje.

Policisti so v četrtek zvečer iz reke Dragonje rešili 47-letno državljanko Turčije. Skupaj z otrokom je poskušala prečkati reko in na ta način vstopiti v Slovenijo, pri tem je desetletna deklica, ki jo je imela mati na ramenih, padla v vodo in jo je odnesel tok po strugi navzdol.

Preberite še: