Odvzeli prostost Maročanoma zaradi suma poskusa posilstva

Po navedbah policije se je dejanje zgodilo na Taboru v Ljubljani.
Fotografija: Osumljenca so prijeli v bližini kraja dejanja, ki se je zgodilo na Taboru v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Osumljenca so prijeli v bližini kraja dejanja, ki se je zgodilo na Taboru v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljanski policisti so v sredo zjutraj zaradi suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost odvzeli prostost dvema državljanoma Maroka. Po navedbah policije se je  dejanje zgodilo na Taboru v Ljubljani, kjer je neznana oseba na eni izmed zelenic na tleh zadrževala žensko, nato pa v družbi s še eno osebo zbežala.

Kot sporočajo s Policijske uprave Ljubljana, so bili v sredo zjutraj, nekaj po 7. uri, obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost na območju Tabora v Ljubljani. Na kraj dogodka so napotili več patrulj, policisti pa so takoj začeli intenzivno zbirati obvestila o vseh okoliščinah dogodka in se lotili aktivnosti za prijetje osumljenca.

Na podlagi podanega opisa so v bližini prijeli 26-letnega maroškega državljana in mu zaradi suma kaznivega dejanja  zoper spolno nedotakljivost odvzeli prostost. Prav tako so odvzeli prostost 23-letnemu Maročanu, ki ga sumijo pomoči pri dejanju.

Podrobnosti o kaznivem dejanju zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtve in interesa preiskave, ki še intenzivno poteka, ne morejo pojasnjevati, bo pa o vseh okoliščinah in ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Preberite še: