Po eksploziji na avtobusni postaji policisti ovadili moškega in pravno osebo

Moški, ki je bil v podjetju pristojen za nadzor omrežja, je osumljen kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.
Fotografija: V januarski eksploziji plina na celjski avtobusni postaji so bili poškodovani trije ljudje. FOTO: Tilen Križnik
Odpri galerijo
V januarski eksploziji plina na celjski avtobusni postaji so bili poškodovani trije ljudje. FOTO: Tilen Križnik

Po januarski eksploziji na celjski avtobusni postaji, v kateri so bili poškodovani trije ljudje, je policija ovadila 64-letnega moškega in pravno osebo. Vzrok za eksplozijo je bilo nenadzorovano uhajanje zemeljskega plina, moški, ki je bil v podjetju pristojen za nadzor omrežja, pa je osumljen kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

image_alt
Za eksplozijo na celjski avtobusni postaji krivo uhajanje plina

Januarja letos je namreč na celjski avtobusni postaji nastala eksplozija, v kateri so bili lažje poškodovani trije ljudje, prav tako so bili močno poškodovani pritlični prostori stavbe.

Vzrok nenadzorovano uhajanje zemeljskega plina iz jeklene cevi

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so policisti z ogledom kraja, zbiranjem obvestil in pridobitvijo strokovnih mnenj ugotovili, da sta se eksplozija in požar zgodila v pritličnih prostorih avtobusne postaje, natančneje v prostoru, kjer je nameščena elektroomarica. Vzrok za nastanek požara je bilo nenadzorovano uhajanje zemeljskega plina iz jeklene cevi z nameščenim elektromagnetnim ventilom v betonskem jašku med avtobusno postajo in Mariborsko cesto, so še pojasnili.

FOTO: Tilen Križnik
FOTO: Tilen Križnik

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so konec septembra kazensko ovadili 64-letnega moškega, ki je v podjetju, ki je pristojno za izvajanje dejavnosti sistemskega operaterja distribucijskega omrežja zemeljskega plina, pristojen in odgovoren za dosledno izvajanje periodične sistematične kontrole distribucijskega omrežja zemeljskega plina, so zapisali na PU Celje.

Moški je osumljen storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, saj ni zagotovil obratovalne zanesljivosti delovanja distribucijskega omrežja zemeljskega plina in plinovodnih naprav, s čimer je bila ogrožena splošna varnosti ljudi in premoženja ter okolja. Policisti so ovadili tudi pravno osebo.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je zagrožena zaporna kazen do petih let.