Podtalnica na srečo ni bila onesnažena

Do čistilne naprave je »priteklo« kurilno olje, kar bi lahko ogrozilo tudi vrelce mineralne vode.
Fotografija: Radgonski gasilci so nemudoma pritekli na pomoč. FOTO: PGD Gornja Radgona
Odpri galerijo
Radgonski gasilci so nemudoma pritekli na pomoč. FOTO: PGD Gornja Radgona

Radenci – Uprava RS za zaščito in reševanje je danes ob 13.47 uri sporočila, da je v Radencih, kjer izvira in kjer polnijo mineralne in izvirske vode blagovne znamke »tri srca«, prišlo do onesnaženja okolja. Nekoliko pozneje so se lahko vsi pomirili, kajti prišlo je »le« do onesnaženja s kurilnim oljem v zbiralniku čistilne naprave. Gasilci PGD Gornja Radgona so namestili lovilna črevesa ter pivnike, s katerimi bodo odstranili nevarno snov.

Radgonski gasilci so nemudoma pritekli na pomoč. FOTO: PGD Gornja Radgona
Radgonski gasilci so nemudoma pritekli na pomoč. FOTO: PGD Gornja Radgona


Kot nam je povedal Zlatko Mir, direktor podjetja SIM, ki je lastnik in upravljavec čistilne naprave v Radencih, do onesnaženja podtalnice ali tekoče vode ni prišlo, ker je kurilno olje priteklo po kanalizaciji. Tam so potem posredovali njihovi sodelavci ter gasilci, ki so zadevo uredili.

Dodal je tudi, da bo težko ali praktično nemogoče odkriti odkod je priteklo kurilno olje, saj sta kraj in tudi širše območje povezana s čistilno napravo. Vsekakor pa je najverjetneje nekomu iz rezervoarja izteklo kurilno olje, ne pa da bi ga kdo namerno »spustil« v kanalizacijo.