Policija preiskuje grožnje vladnim svetovalcem za covid-19

Vladni svetovalci so tarča pisemskih groženj. Policija je objavila, da je sprejela ukrepe za zagotovitev njihove varnosti.
Fotografija: Policija bo grožnje obravnavala prioritetno. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Policija bo grožnje obravnavala prioritetno. FOTO: Jure Eržen/Delo

Vladni svetovalci za covid-19 so danes policiji prijavili več grozilnih pisem, ki so jih prejeli na dom. Kriminalisti so zaradi suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj pričeli s preiskavo. Pisma so zasegli in že vodijo predkazenski postopek. Podrobnosti sicer ne razkrivajo.

»Policija vsako grožnjo obravnava resno in prioritetno, prav tako pa je že sprejela tudi določene ukrepe za zagotovitev varnosti oškodovancev,« je sporočila predstavnica Policije za odnose z javnostmi Maja Ciperle Adlešič.

image_alt
Janša v protestih vidi organizirano grožnjo s smrtjo


Policija bo primer obravnavala prioritetno, obljublja Ciperle Adlešičeva, saj meni, da ta »eksplicitna dejanja bistveno presegajo nivo javnega izražanja mnenj in stališč.« Dodala je, da se grožnje zoper življenje, telo, prostost ali premoženje kaznujejo z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. V primeru, da je storilec grozil več kot eni osebi, lahko za rešetkami sedi eno leto. 

Preberite še: