Policija prijela 40-letnika, ki je skušal povoziti novinarsko ekipo

Na razgovoru s policijo osumljenec ni hotel podati izjave. 
Fotografija: Policija je prijela osumljenca. FOTO: Mojca Dumančič
Odpri galerijo
Policija je prijela osumljenca. FOTO: Mojca Dumančič

Novogoriški policisti so včeraj popoldne izsledili osumljenca, ki je minulo sredo z avtomobilom zapeljal v snemalno ekipo RTV Slovenija in uničil kamero, novinarka in snemalec sta k sreči ostala nepoškodovana.

Po pojasnilih Policijske uprave (PU) Nova Gorica gre za 40-letnika z območja PU Nova Gorica. Neuradno smo izvedeli, da gre za 40-letnika iz Vipolž, ki je stari znanec policije. 

Novogoriški policisti so z omenjenim 40-letnim osumljencem v uradnih prostorih policije skladno z zakonskimi pooblastili opravili policijsko zaslišanje. Policisti skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva Nova Gorica primer preiskujejo v smeri suma storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer suma kaznivega dejanja grožnje in suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. 

Na razgovoru osumljenec ni hotel podati izjave, tako še ni jasen motiv za napad na novinarsko ekipo. Po zaslišanju so ga policisti izpustili.

Policisti v zvezi s tem še dodatno zbirajo obvestila in bodo po preiskavi na podlagi vseh ugotovljenih dejstev primera podali kazensko vadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Preberite še: