Policija z več patruljami ulovila tatova

Zamasakirana storilca sta z orožjem vstopila v prodajalno na bencinski črpalki ob Celovški cesti in zahtevala gotovino, nato pa s kraja pobegnila.
Fotografija: Policijska intervencija na Dunajski cesti v Ljubljani. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Policijska intervencija na Dunajski cesti v Ljubljani. FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana - V večernih urah, nekaj po 19. uri, je prišlo do ropa prodajalne bencinske servisa ob Celovški cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih sta zamaskirana in oborožena storilca vstopila v prodajalno in od zaposlenih z grožnjami zahtevala gotovino, ki sta jo vzela, nato pa s kraja pobegnila, so sporočili z ljubljanske policijske postaje. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj.

Policisti so na podlagi informacij, ki jih je posredoval občan, izsledili vozilo s katerim sta se storilca odpeljala, ter ga pričeli ustavljati s pomočjo modrih luči in siren. Voznik kljub policijskim opozorilom ni ustavil, pač pa je z vožnjo nadaljeval proti centru Ljubljane, na poti pa je storil več prekrškov in trčil v najmanj dve vozili.

Policisti so vozilo uspešno ustavili v križišču Vilharjeve in Dunajske ceste, kjer so prijeli enega storilca. Drugi je zbežal s kraja, a
so ga policisti prijeli v bližini železniške postaje. Eden izmed tatov je imel pri sebi orožje, pred prijetjem pa so policisti izstrelili štiri opozorilne strele.

S policije so sicer sporočili, da nihče ni bil poškodovan, osumljenima pa so odvzeli prostost.

FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo


FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo


FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo