Požar v psihiatrični kliniki v Osaki usoden za najmanj 24 ljudi

Policija preiskuje sum, da je bil požar podtaknjen. Za ogenj je domnevno odgovoren moški, ki je na kliniko prinesel vnetljivo tekočino.
Fotografija: Za ogenj je menda odgovoren moški, ki je na kliniko prinesel vrečko, iz katere je iztekla vnetljiva tekočina in se zatem vžgala. FOTO: Buddhika Weerasinghe/AFP
Odpri galerijo
Za ogenj je menda odgovoren moški, ki je na kliniko prinesel vrečko, iz katere je iztekla vnetljiva tekočina in se zatem vžgala. FOTO: Buddhika Weerasinghe/AFP

V požaru, ki je danes dopoldne po lokalnem času zajel psihiatrično kliniko v osemnadstropni zgradbi v središču japonskega mesta Osaka, je umrlo najmanj 24 ljudi, poroča mednarodni tisk. Mediji navajajo tudi, da je bil požar najbrž podtaknjen.

Kyodo News, ki se sklicuje na osebe, vpletene v preiskavo, navaja, da policija že preiskuje sum požiga. Za ogenj je menda odgovoren moški, ki je na kliniko prinesel vrečko, iz katere je izlil vnetljivo tekočino, ki je zatem zagorela, poroča časnik Yomiuri. Domnevajo, da je bil bolnik na kliniki.

FOTO: Buddhika Weerasinghe/AFP
FOTO: Buddhika Weerasinghe/AFP

Požar je sicer izbruhnil okoli desete ure po lokalnem času (okoli druge ure po srednjeevropskem), ko je klinika odprla vrata, večinoma jim ga je uspelo pogasiti v 30 minutah.

FOTO: JIJI Press/AFP
FOTO: JIJI Press/AFP

FOTO: JIJI Press/AFP
FOTO: JIJI Press/AFP