Prijeli osumljenca za umor na Pagu

Tako osumljenec, kakor tudi žrtev in dva ranjenca so britanski državljani. Hrvaška policija bo kmalu objavila več podrobnosti o prijetju in okoliščinah umora.
Fotografija: Hrvaška policija ima indice, da sta se dve skupini mlajših moških iz Velike Britanije spopadli zaradi območja, na katerem so prodajali mamila. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Hrvaška policija ima indice, da sta se dve skupini mlajših moških iz Velike Britanije spopadli zaradi območja, na katerem so prodajali mamila. FOTO: Cropix

Zagreb - Na splitskem letališču so davi prijeli osumljenca za sredin umor britanskega državljana na Pagu, je v Zagrebu sporočil hrvaški notranji minister Davor Božinović. Povedal je, da je osumljenec prav tako britanski državljan. Ob tem je napovedal, da bo policija kmalu objavila več podrobnosti o prijetju in okoliščinah umora.

Božinović je dejal, da so identiteto osumljenca za umor ugotovili v sredo pozno popoldne, davi pa so mlajšega moškega tudi prijeli na splitskem letališču Resnik.

Hrvaški mediji danes poročajo, da je bil 26-letni Londončan umorjen pred nočnim klubom na znani plaži Zrće v Novalji na otoku Pagu v spopadu britanskih mamilarskih tolp, ki so preprodajale prepovedane droge med festivalom elektronske glasbe Hideout. Festivala se je udeležilo približno 20.000 obiskovalcev, večina pa jih je prišla iz Velike Britanije.V spopadu sta bila ranjena še dva britanska državljana, eden od njiju v kritičnem stanju. Zdravniki v bolnišnici v Zadru so potrdili, da je imel pet vbodnih ran v zgornjem delu telesa in da je na intenzivni negi. Lažje poškodovanega moškega so po medicinski oskrbi zadržali na policijski postaji v Novalji.

Hrvaška policija ima indice, da sta se dve skupini mlajših moških iz Velike Britanije spopadli zaradi območja, na katerem so prodajali mamila. Po neuradnih informacijah so policisti v torek zvečer na območju Novalje zasegla večjo količino prepovedanih drog.