Razgrajala in streljala po Šiški

V soboto so policisti prijeli dva razgrajača, ki sta v šišenskih lokalih grozila z orožjem in pretepala goste. V incidentu ni bil poškodovan nihče.
Fotografija: Nepridiprava sta razgrajala, grozila in streljala po Šiški. Fotografija je simbolična. FOTO: Frankpeters/Getty Images
Odpri galerijo
Nepridiprava sta razgrajala, grozila in streljala po Šiški. Fotografija je simbolična. FOTO: Frankpeters/Getty Images

Policijska uprava Ljubljana je v soboto okoli 21. ure prejela anonimno obvestilo o streljanju na Kunaverjevi ulici v Ljubljani. Na kraju dogodka so posredovali policisti, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznana oseba uporabila strelno orožje. Poškodovan bi bil nihče, s kraja dogodka pa sta zbežala človeka, ki so ju nato policisti še istega večera izsledili in prijeli v bližini Celovške ceste. Tja so prišli, ker so okoli 22.30 prejeli klic o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu.

Kmalu so ugotovili, da je šlo za isti osebi. Policisti so 35- in 38-letnega osumljenca, oba državljana Bosne in Hercegovine, aretirali, jima odvzeli orožje in ju pridržali.

Policisti so 35- in 38-letnega osumljenca, oba državljana Bosne in Hercegovine, aretirali, jima odvzeli orožje in ju pridržali. Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent
Policisti so 35- in 38-letnega osumljenca, oba državljana Bosne in Hercegovine, aretirali, jima odvzeli orožje in ju pridržali. Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent


Sprla sta se med seboj in nato še z gosti lokala

Kriminalistična preiskava je pokazala, da sta v gostinskem lokalu na Kunaverjevi popivala, pri tem pa sta se med seboj sprla. Osumljenca sta lokal nato zapustila, ne da bi zapitek plačala. Ko je natakar stekel za njima in zahteval plačilo, mu je 35-letni osumljenec zagrozil z orožjem. Zatem sta osumljenca v bližini lokala tudi izstrelila nekaj nabojev.

Razgrajača sta se odpravila v gostinski lokal na Celovški cesti, kjer sta se do gostov lokala vedla neprimerno, jih pretepala in jim grozila. O dogajanju so obvestili policijo, osumljenca pa sta kraj dogodka že zapustila. Policisti so ju izsledili v bližini in jima, kot rečeno, odvzeli prostost.

Osumljenca sta bila včeraj skupaj s kazensko ovadbo zaradi nasilništva, grožnje, povzročitve splošne nevarnosti in poškodovanja tuje lastnine privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor.