Roko tiščala v zamrzovalnik, da bi ji odmrla

Osumljeni so policistom povedali, da je na 21-letnico skočil pes, mladenka pa je zato po nesreči vtaknila roko pod žago.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: N. K.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: N. K.

Podrobnosti o 21-letnici, ki si je odrezala levo roko nad zapestjem, da bi dobila bogato odškodnino, so vse bolj nenavadne. Ženski je zdravniška ekipa roko uspešno prišila, potem ko jo je v bolnišnico dostavila policija, a četverici, vpleteni v goljufijo, to ni bilo po godu, saj ženska ne bi bila stoodstotna invalidka in posledično bi bila odškodnina manjša. Tako so poskušali vse, da bi ji roka odmrla.

Večer navaja, da je bil kraj, kjer se je zgodila nesreča, že povsem počiščen, ko so prispeli policisti, ki so bili prav tako kot reševalci obveščeni o dogodku. Odrezano roko so našli na ograji.



Da ni šlo za nesrečo – policiji naj bi bila Sebastien Abramov (prej Sebastjan Colarič) in Gorazd Colarič povedala, da je na dekle skočil pes, mladenka pa je zato po nesreči vtaknila roko pod žago, s katero so tisti dan žagali drva –, je bilo policistom že kmalu jasno. Očem zdravnikov ni ušlo, da je bil rez nad zapestjem zelo gladek, ob nesreči bi bila poškodba precej drugačna, poškodovani bi bili tudi prsti.

Kmalu nato so policisti odkrili še visoka zavarovanja. V primeru smrti 21-letnice bi bil upravičenec Abramov. Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da 21-letna Julija Adlešič upnikom dolguje okoli 55.000 evrov, od 26. julija lani pa je bila v osebnem stečaju. V osebnem stečaju je tudi Abramov, in sicer od 16. oktobra 2015. Oba sta bila brez zaposlitve. Abramovova mama in oče sta ločena, mati živi od socialne podpore, Gorazd Colarič je upokojenec. Zato so na policiji in tožilstvu prepričani, da so osumljeni načrtovali poškodbo dekleta z namenom, da bi prišli do visokih odškodnin, navaja Večer.
 
Kriminalisti so še, kot navaja Večer, ugotovili, da je Adlešičeva nekaj tednov po tem, ko je s prišito roko odšla iz bolnišnice, natančneje 28. januarja letos, prišla nazaj in zdravnikom dejala, da noče imeti prišite roke. Kirurgi so ji tedaj oskrbeli rano, ki ni bila huda, ugotovili pa so, da je nastala zaradi namerne ozebline, ki ni bila oskrbljena. Adlešičeva je menda roko večkrat tiščala v zamrzovalnik, da bi ji odmrla, s čimer bi bila upravičena do odškodnine za stoodstotno invalidnost.