S kamnom se je 67-letnica lotila 69-letnice

Z več policijskih uprav so poročali o sporih, ki so prerasli v fizično obračunavanje.
Fotografija: Več nasilnežev so policisti pridržali. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Več nasilnežev so policisti pridržali. FOTO: Tadej Regent/Delo

Z več koncev države so policisti včeraj poročali o sporih, ki so nemalokrat prerasli v fizično obračunavanje. Nekaterim je razum zameglil alkohol, spet drugi niso potrebovali dodatne spodbude. Med nasilneži je bila tudi 67-letnica, ki se je s kamnom lotila dve leti starejše sosede.

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so v soboto zvečer posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju pri Otočcu, kjer sta se pretepala dva moška. Ker se 51-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, tudi po njihovem prihodu ni pomiril in upošteval ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.
 

Nad sosedo z vilami


Kri je v nedeljo popoldne na območju Vojnika zavrela 40-letniku, da je z vilami napadel sosedo, s katero sta že dolga leta v sporu. Poškodoval je na srečo ni, so sporočili policisti, ki so 40-letniku odvzeli prostost. Zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva ga bodo ovadili.

Sosedski spor se je v soboto dopoldne vnel tudi v Podgradu na območju PU Koper. Tam sta se stepli sosedi, ki sta se srečali na hodniku stanovanjskega bloka. Mlajša, stara 67 let, je začela žaliti 69-letnico. Ta ji je sprva dejala, naj bo tiho, in odšla v stanovanje. Ko pa je 69-letnica pozneje drugim pripovedovala o dogodku, je to slišala 67-letnica, odšla za njo in ji v hrbet vrgla kamen. Nato ga je pobrala in sosedo z njim še večkrat udarila po glavi. Za konec jo je z roko udarila v obraz. Poškodovano 69-letnico so odpeljali v zdravstveni dom, 67-letnico bodo ovadili.

Istega večera pa je bil okoli 23. ure v lokalu v Ilirski Bistrici nasilen fant. Spravil se je na dekle in jo poškodoval. »Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letnik na terasi odrinil 22-letnico. Ta je padla, zatem pa je šel v lokal in vrgel na tla še 20-letnico, ki ga je poskušala pomiriti, in jo brcnil v glavo,« je pojasnila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper. Poškodovano 20-letnico so odpeljali v izolsko bolnišnico, nasilneža so policisti pridržali. Dan pozneje pa so okoli 23. ure v Luciji pretepli državljana Madžarske. Do 47-letnega Madžara naj bi pristopil neznan moški, ga ogovoril, nato pa ga brez razloga večkrat udaril v obraz in ga poškodoval. Policisti zadevo še preiskujejo.

S celjskega konca zadnje čase poročajo o nasilju v družini. Kakor so sporočili včeraj, ta problematika še vedno ostaja pereča. Minuli konec tedna so imeli na območju PU Celje tri primere nasilja v družini. V vseh treh so nasilneže ovadili, dvema so izrekli ukrep prepovedi približevanja, enega kršitelja so pridržali. Ukrep prepovedi približevanja so izrekli tudi na območju PU Ljubljana, so sporočili policisti.