Sodba Ročniku in Veršičevi prestavljena na konec meseca

Ker je tožilstvo predlagalo odvzem premoženjske koristi nekaterih družb, mora sodišče zaslišati zastopnike, med drugim tudi Ročnika.
Fotografija: Obtožena Tomaž Ročnik in Dragica Veršič ves čas trdita, da sta Klasje reševala. FOTO: Špela Kuralt/Delo
Odpri galerijo
Obtožena Tomaž Ročnik in Dragica Veršič ves čas trdita, da sta Klasje reševala. FOTO: Špela Kuralt/Delo

Celje – Po maratonskih zaključnih besedah specializirane državne tožilke Mojce Petan Žura prejšnji teden so bile danes predvidene zaključne besede zagovornika Dragice Veršič Zdenka Cujnika in obtožene Veršičeve, v sredo pa naj bi bil na vrsti še zagovornik Tomaža Ročnika Stanislav Rozenstein in sam Ročnik. Še ta teden je bila predvidena tudi razglasitev sodbe. Pa se je spet zapletlo.
 
Tožilstvo znanemu poslovnežu Tomažu Ročniku in nekdanji direktorici Klasja Dragici Veršič (prej Murko) očita zlorabo položaja pri gospodarski dejavnosti. Tako naj bi za več milijonov evrov oškodovala Klasje in pridobila protipravno premoženjsko korist zase in za družbe Igem, Millcom in SGP Kograd-Igem Dravograd. Tožilka je tako v zaključni besedi zahtevala, da se tem trem družbam odvzame protipravno pridobljena premoženjska korist.

Še bodo zasliševali
 
Kot je na današnji obravnavi opozorila sodnica celjskega okrožnega sodišča Ingrid Lešnik, bi morali o odvzemu premoženjske koristi zaslišati tudi zastopnike družb, ki naj bi korist dobile. Medtem ko je zastopnik in vsaj solastnik družb Igem in Millcom Tomaž Ročnik, tako da bi zaslišanje lahko opravili tik pred zaključnimi besedami, pa je težava pri družbi SGP Kograd-Igem Dravograd. Zakoniti zastopnik te družbe je Branko Poberžnik.
 
Dokler Poberžnika ne bodo zaslišali, se sojenje z zaključnimi besedami ne more nadaljevati. Bo pa očitno do Poberžnika težko priti, kot je napovedal Ročnikov zagovornik Rozenstein: »Na telefon se sploh ne oglaša. Zelo težko ga je dobiti.«

Sodba pred sodnimi počitnicami?
 
SGP Kograd-Igem Dravograd je po navedbah tožilke sicer pridobil »zgolj« 13.633 evrov protipravne premoženjske koristi, Ročnikovi družbi sta dobili precej več. Igem je po navedbah tožilke pridobil 153.800 evrov, Millcom, gre za družbo, ki sta jo ustanovila Ročnik in Veršičeva, danes pa je v lasti Ročnika, njegovega sina in Ročnikovega podjetja Fraktal-Consulting v stečaju, pa 410.000 evrov.
 
Sodnica je obravnavo prekinila, v sredo ne bo prej razpisanega naroka, je pa že razpisala obravnavo za 19. junij, saj želi zadevo zaključiti še pred sodnimi počitnicami.
 

Preberite še: