Trčil v betonsko ograjo in tovornjak, sopotnica umrla

Okoli 1.50 ponoči se je pred mejnim prehodom Gruškovje zgodila prometna nesreča, ki je bila usodna za 52-letno žensko.
Fotografija: Cesta je bila zaradi nesreče skoraj dve uri povsem zaprta. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Cesta je bila zaradi nesreče skoraj dve uri povsem zaprta. FOTO: Tadej Regent/Delo

Maribor – Nesreča se je zgodila, ko je 46-letni državljan BiH, ki je vozil osebni avtomobil z nemškimi registrskimi številkami po obvozni gradbiščni cesti iz smeri Podlehnika proti Gruškovju, okoli 300 metrov pred mejnim prehodom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost. Na tem delu je promet vozil preusmerjen v levo, kar je bilo označeno z nizom med seboj povezanih luči na tablah pokončne zapore, ki se zaporedno prižigajo v smeri zapore in opozarjajo, da je prometni pas zaprt in je promet preusmerjen iz ravnega dela obvozne gradbiščne ceste v smeri prižiganja luči – utripajočega svetlobnega niza v oster levi ovinek, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

S sprednjim desnim delom vozila je trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob desnem robu smernega vozišča, nato pa še v bočno oviro. Avtomobil je odbilo v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom vozila ponovno trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča. Vozilo je nato odbilo v desno čez celotno smerno vozišče, kjer ga je na kolesih obrnilo za 90 stopinj v desno. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 27-letni državljan Srbije, ki je vozil tovorno vozilo s priklopnikom, in je kljub zaviranju s prednjim levim delom vlečnega vozila trčil v sprednji desni del osebnega avtomobila.

Sopotnica umrla v bolnišnici

V nesreči so se voznik osebnega avtomobila in njegovi sopotnici, 52- in 31-letni nemški državljanki, hudo telesno poškodovali, 27-letna nemška državljanka pa lažje. Vse so prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer je 52-letna potnica proti jutru umrla. Voznik tovornega vozila s priklopnikom v nesreči ni bil telesno poškodovan.
 
Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, ki bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Policisti so odredili nekaj izvedenskih mnenj, elektronski alkotest pa pri voznikih ni nakazal prisotnosti alkohola. Prometna signalizacija in prometna oprema na obvozni gradbiščni cesti je po ugotovitvah policistov skladna z elaboratom začasne prometne ureditve.

Osem nesreč, osem mrtvih
 
Zaradi prometne nesreče je bila glavna cesta zaprta za ves promet do 3.31, nato pa je do 5.40 promet potekal izmenično enosmerno.
 
Letos je na cestah na območju PU Maribor v osmih prometnih nesrečah umrlo osem ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takšnih nesreč devet, umrlo pa je deset ljudi.