Trije obtoženi v primeru Odžagana roka krivde ne priznavajo

Sodnica je za danes predvideni preobravnavni narok razdelila na štiri dele. 
Fotografija: Julija Adlešič je poškodovano roko skrivala v žepu. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Julija Adlešič je poškodovano roko skrivala v žepu. FOTO: Dejan Javornik

Trije vpleteni v razvpiti primer domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko krivde ne priznavajo. Sebastien Abramov in Tinka Huskić Colarič sta se namreč na predobravnavnem naroku izrekla za nedolžna, za Gorazda Colariča pa je sodišče zaradi odsotnosti in ugovora na obtožnico štelo, da krivde ne priznava. Narok za Julijo Adlešič je bil ob 14.30.

Sodnica Vesna Podjed je za danes predvideni preobravnavni narok razdelila na štiri dele, tako se obtoženi o svoji krivdi izrekajo ločeno z eno- ali dvournim zamikom. Dopoldne bi moral pred sodišče najprej stopiti oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič, ki ga obtožnica bremeni lažnega prikazovanja škodnega dogodka, da bi drugim pridobil premoženjsko korist, a ga na sodišče ni bilo. Zaradi tega dejstva in dejstva, da je na obtožnico vložil ugovor, je sodišče danes štelo, da krivde ne priznava.FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik


Colaričev odvetnik je sicer na sodišče podal predlog za izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnika o njegovem zaslišanju v preiskavi in zapisnika z zaslišanja njegove zunajzakonske partnerke (z nekdanjo ženo Tinko Huskić Colarič sta se namreč vmes ločila), ker da nista bila na ustrezen način poučena o svojih pravicah, Colarič pa da tudi ni bil sposoben razumeti obtožb.

Obramba namreč trdi, da Colarič slabo sliši in da je duševno zaostal. Sodišču zato predlaga postavitev dveh sodnih izvedencev, ki naj podata mnenje o njegovem sluhu in o tem, ali je bil v času domnevnih kaznivih dejanj prišteven. Podan je bil tudi predlog za vrnitev krožne žage, s katero naj bi Adlešičevi odrezali roko, ker da jo Colarič potrebuje pri svojem delu.

Tožilstvo omenjenim predlogom, o katerih mora sodišče še odločiti, nasprotuje. Tožilec Sedin Kičin je povedal, da je bil sam navzoč na zaslišanjih in da sta bila tako Colarič kot njegova partnerka pravilno poučena o pravicah. Colarič je po besedah tožilca tudi vsebinsko pravilno odgovarjal na vprašanja, kar da dokazuje, da jih je slišal in tudi razumel. Kot dokaz podaja tudi posnetek krajšega intervjuja z njim za eno od komercialnih televizij.

Na sodišče je prišla Abramova mama Tinka Huskić Colarič, ki jo obtožnica bremeni sodelovanja pri goljufiji. FOTO: Dejan Javornik
Na sodišče je prišla Abramova mama Tinka Huskić Colarič, ki jo obtožnica bremeni sodelovanja pri goljufiji. FOTO: Dejan Javornik


Je pa na sodišče danes prišla Abramova mama Tinka Huskić Colarič, ki jo obtožnica bremeni sodelovanja pri goljufiji. Krivde ni priznala, ker da očitanih kaznivih dejanj ni storila. Za njo je na sodišče prišel Abramov, ki krivde prav tako ni priznal. Njegova obramba je tudi predlagala izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnikov zaslišanj očeta in mame Adlešičeve iz preiskave, ker naj ju ne bi opozorili, da nista dolžna pričati proti hčerinemu partnerju Abramovu. Tožilstvo predlogu, o katerem mora sodišče še odločiti, nasprotuje.

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da si je Adlešičeva januarja domnevno odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa da so ji domnevno pomagali drugi obtoženi. Adlešičevo so namreč menda življenjsko in nezgodno zavarovali pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Preberite še: