Trk s tovornjakom usoden za moškega, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja

Policisti so mu prejšjni dan začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi prehitre vožnje pod vplivom alkohola.
Fotografija: V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. FOTO: Tadej Regent

Na cesti Dolane–Zavrč, približno tri kilometre od grada Borl, se je zjutraj okoli 8.40 zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeležena osebno in tovorno vozilo.

»Na kraj dogodka smo takoj napotili reševalce, gasilce in policiste. Ena oseba je na kraju nesreče umrla,« so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Kasneje so ugotovili, da je 46-letni moški vozil osebni avtomobil iz smeri Zavrča proti Dolanam. Izven Zavrča je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 40-letni slovenski državljan. V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl.

Policisti vzrok, zakaj je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče, in ostale okoliščine še preiskujejo. So pa ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in vožnja prepovedana.

»Sinoči, ob 21.04 je namreč v naselju Zavrč vozil osebni avtomobil s hitrostjo, ki je višja od predpisane. Hitrost vožnje so izmerili policisti PP Gorišnica in ga ustavili. Ob kontroli so posumili, da je omenjeni vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je njihove sume potrdil, saj je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo,« so sporočili s PU Maribor.

Cesta je zaradi prometne nesreče popolnoma zaprta za ves promet v obe smeri. Obvoz urejajo na razdalji Borl–Hrastovec–Zavrč.

Več o stanju v prometu ...