»Ubil sem pet ljudi«

Morilec je zaradi ljubosumja ubil pet ljudi, nato se je takoj predal. Še isti dan so ga premestili v Innsbruck.
Fotografija: FOTO: AFP
Odpri galerijo
FOTO: AFP

»Ubil sem pet ljudi,« je morilec priznal svoje hudodelstvo in kar sam prišel na policijsko postajo. V Avstriji, predvsem pa v slovitem smučarskem središču Kitzbühel, so namreč še vedno pretreseni zaradi okrutnega pokola.

25-letni morilec je na policijsko postajo prišel ob šestih zjutraj in na mizo položil pištolo in nož. Moril je zaradi ljubosumja, saj je ubil nekdanje dekle (19 let), njena starša (mama 51, oče 59), njenega brata (25) in njenega sedanjega fanta (24).

FOTO: AFP
FOTO: AFP

 

Prepir že v restavraciji


Večer pred tem je morilec v restavraciji srečal nekdanje dekle, s katerim sta se razšla pred dvema mesecema. Bila je v družbi novega fanta in družine, zaradi ljubosumja pa se je razvil glasen prepir.  

Moški je nato ob štirih zjutraj obiskal hišo nekdanjega dekleta, kjer je v preteklosti živel tudi sam. Pričakal ga je oče in odgnal, toda moški se ni znal sprijazniti z ljubezensko izgubo.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

 

Vzel bratovo pištolo


Odšel je domov, vzel bratovo pištolo, se vrnil k hiši nekdanjega dekleta in začel pokol. Najprej je splezal na balkon spalnice nekdanjega dekleta in njenega novega fanta, nato je umoril še preostale v hiši.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


Policisti in kriminalisti so motiv pokola povezali z ljubosumjem, morilčev brat pa je imel dovoljenje za posest orožja in je pištolo hranil v trezorju. 25-letnika so sicer še isti dan premestili v preiskovalni zapor v Innsbrucku.

»Takšne tragedije ne pomnimo. Vsi smo šokirani,« je osupel Klaus Winkler, župan Kitzbühla. »To je povsem neracionalno dejanje in ogromna družinska tragedija.« Na mestni hiši so v znamenje žalovanja izobesili črno zastavo.

FOTO: AFP
FOTO: AFP