Umrl pod traktorjem

Med delom v vinogradu se je traktor prevrnil in pod sabo pokopal 70-letnega voznika.
Fotografija: Dela v vinogradu so se tragično končala za 70-letnega kmeta iz okolice Ajdoviščine. Fotografija je simbolična.
FOTO Tadej Regent
Odpri galerijo
Dela v vinogradu so se tragično končala za 70-letnega kmeta iz okolice Ajdoviščine. Fotografija je simbolična. FOTO Tadej Regent

V Brjah pri Ajdovščini se je sinoči smrtno ponesrečil 70-letni voznik traktorja. Kot so sporočili s policije, je moški včeraj popoldne vse do večernih ur opravljal kmetijska dela v vinogradu v bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Ker ga zvečer še ni bilo domov, so ga šli svojci iskat in ga našli pod prevrnjenim kmetijskim vozilom. Znakov življenja ni več kazal.

Po prvih ugotovitvah policije je 70-letnik pri obračanju v vinogradu zapeljal preveč levo na brežino. Traktor, ki ni bil zavarovan z varnostnim lokom ali kabino, se je pri tem prevrnil na desno stran in pod seboj pokopal vinogradnika. Ta je zaradi hudih poškodb prsnega koša umrl.

Policija je o dogodku obvestila pristojno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika. Za pokojnika je bila odrejena sanitarna obdukcija. Možnost tuje krivde izključili.