V Avstriji umrl slovenski smučar

Po padcu je 35-letni Slovenec obtičal v več kot meter globokem snegu.
Fotografija: Smrtno se je ponesrečil 35-letni slovenski smučar. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Smrtno se je ponesrečil 35-letni slovenski smučar. FOTO: Shutterstock

V avstrijskem smučarskem središču Zauchensee se je smrtno ponesrečil slovenski smučar. Nesreča se je zgodila v nedeljo, ko je 35-letni smučar padel po delu proge, ki je namenjen smučanju po celcu.



Po padcu je obtičal v več kot meter globokem snegu. Reševalci so ga izkopali iz snega, toda pri oživljanju so bili neuspešni. Na nesrečo so opozorili njegovi prijatelji, ker se smučar ni vrnil na dogovorjeno mesto ob žičnici. Še preden so obvestili reševalce, so sami presmučali omenjeni del proge in videli, da je popolnoma zasut. Našli so ga na nadmorski višini 1750 metrov, približno 250 metrov pod gorsko kočo na vrhu smučišča, poroča avstrijski dnevnik Heute.

Nesreča se je zgodila v avstrijskem smučarskem središču Zauchensee. FOTO: Shutterstock
Nesreča se je zgodila v avstrijskem smučarskem središču Zauchensee. FOTO: Shutterstock

 

Oživljali so ga dve uri


»Trije reševalci so na kraj nesreče prispeli v petih minutah. Smučar je bil povsem zasut s snegom,« je za agencijo APA povedal vodja gorskih reševalcev v Altenmarktu Thomas Gotthardt. Z reševalnimi sanmi akija so ga odpeljali v ogrevano kočo na vrhu smučišča, kjer so se reševalci borili za njegovo življenje. 

Reševalci so ponesrečenca oživljali tudi z defibrilatorjem. Po navedbah reševalcev so ga oživljali dve uri, nato pa je pristojni zdravnik potrdili njegovo smrt.