V hudi prometni nesreči umrl 46-letni Švicar

Voznik tovornjaka je trčil ob voznika in sopotnika, ki sta stala na cesti ob okvarjenem avtomobilu s švicarsko registrsko tablico.
Fotografija: Policisti pozivajo voznike k previdnosti in doslednemu upoštevanju cestno prometnih pravil. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Policisti pozivajo voznike k previdnosti in doslednemu upoštevanju cestno prometnih pravil. FOTO: Igor Mali

S PU Novo Mesto so sporočili, da se je danes ponoči, malo pred 1. uro zgodila huda prometna nesreča na avtocesti v smeri proti Obrežju pri kraju Grmovlje. Po opravljenem ogledu so policisti ugotovili, da je 33-letni voznik iz Švice vozil osebni avtomobil  iz smeri Ljubljane proti Obrežju.

Pri kraju Grmovlje je zaradi poškodovane zadnje pnevmatike zapeljal na odstavni pas. 33-letni voznik in 46-letni potnik, prav tako iz Švice, sta se zaradi menjave pnevmatike nahajala ob zadnjem delu avtomobila, takrat pa je v isti smeri pripeljal voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške.
 

Tudi 33-letnik utrpel hude poškodbe


Ker slednji ni vozil po sredini prometnega pasu, je s prednjim delom trčil v oba moška. 46-letnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, 33-ltenega pa so reševalci odpeljali v bolnišnico, utrpel je številne hude poškodbe.



Policisti ponovno pozivajo voznike k previdnosti in doslednemu upoštevanju cestno prometnih pravil.