V požaru v hostlu v Rigi je umrlo osem ljudi

Trupla žrtev so zoglenela, tako da jih bodo poskušali identificirati s testi DNK. Njihovi dokumenti so izginili v plamenih. Devet ljudi je poškodovanih.
Fotografija: Oblasti so odredile zaprtje hostla, a je požar izbruhnil pred izvršitvijo te odločitve, poročajo tuje tiskovne agencije. FOTO: Janis Laizans/Reuters
Odpri galerijo
Oblasti so odredile zaprtje hostla, a je požar izbruhnil pred izvršitvijo te odločitve, poročajo tuje tiskovne agencije. FOTO: Janis Laizans/Reuters

V požaru, ki je davi izbruhnil v nezakonitem hostlu v središču Rige, je umrlo osem ljudi, devet je bilo poškodovanih, so sporočile tamkajšnje oblasti. Trupla žrtev so zoglenela, tako da jih bodo poskušali identificirati s testi DNK.

»Trupla so tako močno ožgana, da še ne moremo povedati, iz katere države so. Njihovi dokumenti so izginili v plamenih,« je povedal predstavnik policije Adrejs Grishins. »Mrliški ogledniki in strokovnjaki bodo poskušali ugotoviti njihovo identiteto, vendar bodo potrebni dolgotrajni testi DNK,« je dodal.

Župan Rige Martins Stakis je po ogledu prizorišča sporočil, da je hostel v šestem nadstropju zgradbe, ki je v državni lasti, deloval nezakonito.

Gasilske ekipe ob požaru v hostlu, ki je zgorel, FOTO: Gints Ivuskans/AFP
Gasilske ekipe ob požaru v hostlu, ki je zgorel, FOTO: Gints Ivuskans/AFP


Stanovalci, ki živijo v bližini hostla, so za latvijske medije povedali, da so v njem bivali ljudje, ki so imeli težave z alkoholom in drogami.

Latvijski minister za notranje zadeve Sandis Girgens je potrdil, da so v zgradbi pristojnim službam od januarja preprečevali izvajanje rutinskih varnostnih pregledov. »Namestili so debela železna vrata in hostel ni spustil noter naših požarnih inšpektorjev,« je izjavil za medije. Oblasti so odredile zaprtje hostla, a je požar izbruhnil pred izvršitvijo te odločitve, poročajo tuje tiskovne agencije.

FOTO: Gints Ivuskans/AFP
FOTO: Gints Ivuskans/AFP


Hostel v šestem nadstropju zgradbe, ki je v državni lasti, je deloval nezakonito. FOTO: Janis Laizans/Reuters
Hostel v šestem nadstropju zgradbe, ki je v državni lasti, je deloval nezakonito. FOTO: Janis Laizans/Reuters