V prometni nesreči v Dolenjem Mokrem Polju umrla 50-letnica

Zapeljala je na nasprotni pas in silovito trčila v tovorno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri. Umrla je na kraju.
Fotografija: Zaradi jutranje prometne nesreče v Dolenjem Mokrem Polju je bila cesta med Novim mestom in Šentjernejem nekaj časa zaprta. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Zaradi jutranje prometne nesreče v Dolenjem Mokrem Polju je bila cesta med Novim mestom in Šentjernejem nekaj časa zaprta. FOTO: Špela Ankele

Šentjernej - V Dolenjem Mokrem Polju je zjutraj prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrla 50-letnica. Ta je z osebnim vozilom zapeljala na nasprotni pas in silovito trčila v tovorno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri. Umrla je na kraju, so sporočili iz PU Novo mesto. V četrtek sta se na Dolenjskem zgodili še dve nesreči s hujšimi poškodbami.

Zaradi jutranje prometne nesreče v Dolenjem Mokrem Polju je bila cesta med Novim mestom in Šentjernejem nekaj časa zaprta. Okoliščine dogodka policisti sicer še preiskujejo.
 

Nesreči s težjimi poškodbami


V četrtek je do hujše prometne nesreče prišlo na cesti Novo mesto - Metlika. Po dozdajšnjih ugotovitvah se je 54-letni motorist iz Avstrije dopoldne iz Novega mesta peljal proti Metliki. Na Vahti je na ravnem delu vozišča začel prehitevati osebno vozilo, ki ga je vozil 79-letnik. Takrat je vozilo nenadoma zavilo levo in motoristu zaprlo pot. Padel je in se hudo poškodoval. V nesreči sta bili hudo poškodovani tudi 52-letna sopotnica na motorju in 75-letna sopotnica v avtomobilu. Druga, 54-letna sopotnica v avtomobilu, je bila poškodovana lažje.

Do druge nesreče s težjimi poškodbami je v četrtek popoldne prišlo na Malem Slatniku pri Novem mestu. V njej se je poškodoval 29-letni kolesar, ki je zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti. Po dozdajšnjih ugotovitvah policije je 29-letnik kolesaril po pločniku. Ker se je želel izogniti peški, je zapeljal preko betonskega robnika, v tem trenutku pa izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval.