Moški policistko z nožem poškodoval po glavi

Zaradi poškodb sta bila policistka in kršitelj z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico.
Fotografija: Policisti so morali uporabiti strelno orožje. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Policisti so morali uporabiti strelno orožje. FOTO: Jure Eržen/Delo

V Velenju je moški domnevno napadel policistko. Policisti so morali uporabiti strelno orožje. Po neuradnih informacijah sta bila v incidentu poškodovana tako policistka kot napadalec, potrebovala naj bi medicinsko pomoč. 

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so okrog poldneva dobili obvestilo, da neznanec v središču Velenja razgraja, razbija ter grozi s samomorom. Ko ga je patrulja izsledila, je policiste napadel z nožem, nato pa pobegnil. Ko so ga policisti dohiteli, jih je znova napadel z nožem, zato so uporabili električni paralizator, vendar je osumljenec kljub temu uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodoval po glavi. Policisti so zoper njega uporabili strelno orožje.

Zaradi poškodb sta bila policistka in kršitelj z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico, so še zapisali pri PU Celje. Ogled kraja dogodka še poteka, o dogajanju so policisti obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca ter Specializirano državno tožilstvo. Dogodek bo preverila tudi komisija, ki jo bo na podlagi drugega odstavka 133. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije imenoval v. d. generalnega direktorja policije.