Več poškodovanih v streljanju v Trstu

Med seboj sta obračunali skupini državljanov Kosova in Albanije.
Fotografija: Podoben obračun se je v Trstu zgodil že julija letos, poročajo lokalni mediji. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Podoben obračun se je v Trstu zgodil že julija letos, poročajo lokalni mediji. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

V Trstu je danes prišlo do streljanja, v katerem je bilo poškodovanih več ljudi. Italijanska policija je kmalu po incidentu aretirala dve osebi.

Streljanje se je začelo okoli osmih zjutraj na glavni cesti, ki vodi skozi mesto, poroča časnik Il Piccolo. Po poročanju prič se je streljanje začelo kmalu po tem, ko je pred gostinskim lokalom parkiralo več vozil, iz katerih so izstopili ljudje in začeli streljati. Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da sta se spopadli skupini državljanov Kosova in Albanije.

Poškodovanih je sedem ali osem ljudi, od tega dva huje, poroča italijanska javna radiotelevizija Rai. Ena oseba je bila ustreljena v prsni koš in je huje poškodovana. 

Priča je za italijansko tiskovno agencijo Ansa povedala, da je spopad trajal približno deset minut in da so osumljenci kot orožje uporabili tudi železne palice, stole in barske stole. Policija je zatem sprožila akcijo iskanja vpletenih v spopad in približno uro po njem aretirala dve osebi.

Lokalni mediji poročajo, da se je podoben obračun v mestu zgodil že julija letos.