Voznik zapeljal na nasprotni pas in čelno trčil v avtobus

Včeraj se je pri Slovenskih goricah zgodila prometna nesreča, ki je bila usodna za voznika osebnega vozila. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo

Včeraj so bili na Policijski upravi (PU) Maribor malo pred 15. uro obveščeni, da se je na regionalni cesti Pernica–Lenart zgodila prometna nesreča. 52-letni državljan Slovenije je vozil osebni avtomobil po avtocesti A5 ter jo zapustil pri izvozu Lenart v Slovenskih goricah. »Ko se je pripeljal do semaforiziranega križišča, se je vključil na regionalno cesto, kjer pa ni vozil po desni strani, temveč je zapeljal na nasprotno smerno vozišče,« je sporočil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostjo mariborske policije. 

52-letniku je iz nasprotne smeri pripeljal 61-letni voznik avtobusa, ki se vozniku osebnega vozila ni mogel izogniti. Kljub temu da se je voznik avtobusa umikal k desnemu robu vozišča, je voznik osebnega vozila brez zaviranja čelno trčil v prednjo stran avtobusa. Pri tem se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Voznik avtobusa in edina potnica na avtobusu nista bila poškodovana.  

»Mrliški oglednik je odredil sanitarno obdukcijo, da se bo ugotovil vzrok smrti pokojnega voznika. Nekatere okoliščine namreč kažejo na to, da je voznik osebnega avtomobila na nasprotno vozišče zapeljal zaradi trenutne spremembe njegovega zdravstvenega stanja,« so še sporočili s PU Maribor.