Zabodel ga je, ker se je menda le branil

Devetnajstletniku tožilstvo očita dve kaznivi dejanji, poskus uboja in tatvino – o izločitvi javnosti.
Fotografija: Tim Črnjavič je obtožen poskusa uboja in tatvine. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Tim Črnjavič je obtožen poskusa uboja in tatvine. FOTO: Igor Mali

Ljubljana – Na ljubljanskem okrožnem sodišču je bil včeraj predobravnavni narok za 19-letnega Tima Črnjaviča, ki ga tožilstvo bremeni storitve dveh kaznivih dejanj, poskusa uboja in tatvine.

Kaj natančno mu očita v obtožnici, javnost na včerajšnjem naroku ni mogla slišati, saj ga je razpravljajoči sodnik Tomaž Bromše na predlog obtoženčeve zagovornice Vlaste Petrucci zaprl za javnost. Kot razlog je odvetnica navedla varstvo osebnega in družinskega življenja obtoženca, med drugim razkritje občutljivih osebnih podatkov, tudi o njegovem zdravstvenem stanju, in sicer že med podajanjem dokaznih predlogov. Odločitev o tem, ali bo javnost izključena tudi z glavne obravnave, pa bo treba še sprejeti.

Po naših podatkih gre za dogajanje 18. oktobra lani, ko se je v trafiki v Štepanjskem naselju vnel spor med dvema moškima in se krvavo končal. Kot so nam takrat pojasnili na ljubljanski policijski upravi, sta se 23- in 18-letni moški, ki se poznata, pred tem sprla, nato je mlajši starejšega večkrat udaril z rokami po glavi in ga z ostrim predmetom zabodel v zgornji del telesa. Starejši je bil pri tem lažje poškodovan.
 

Skril se je za grmovjem


Nekaj več o dogodku so nam naslednjega dne povedali očividci. »Ne morem več trpeti tega,« je po pripovedovanju priče Gorana govoril 23-letnik, ko je iz trafike ves okrvavljen tekel za grmovjem po Bilečanski cesti proti enemu od tamkajšnjih frizerskih salonov. »Ta, ki je delal v trafiki, je pritekel ven in se držal za vrat,« se je spominjal drug sogovornik. Pri frizerskem salonu je zaradi poškodb padel na tla.

Zgodilo se je v tej trafiki v Štepanjskem naselju. FOTO: Dejan Javornik
Zgodilo se je v tej trafiki v Štepanjskem naselju. FOTO: Dejan Javornik


Medtem je iz trafike stopil takrat 18-letnik, ki je bil nag, in vpil: »Pomagajte!« Nakar je vzel hlače in se začel oblačiti, na ramo, kot je dodal Goran, si je dal kolo in stekel čez Litijsko cesto proti stopnicam, ki vodijo do bližnjega Mercatorja, ter se skril za grmovjem. Goran je stekel za njim, ga zadržal in pripeljal nazaj pred trafiko. Tam se je že zbralo kar nekaj ljudi in Goran jim je rekel, naj storilca zadržijo do prihoda policistov. V tem času so mimoidoči pomagali poškodovanemu 23-letniku. Po pripovedovanju našega prvega sogovornika so bile pri njem že tri gospe, ena izmed njih naj bi bila celo zdravnica, ki se je trudila moškega obdržati pri zavesti do prihoda reševalcev. Enkrat naj bi bil zaboden v vrat, še dve ureznini naj bi imel na hrbtu.
 

Izsiljeval ga ni za denar


Osemnajstletnik mu je takrat, ko ga je peljal nazaj proti trafiki, rekel, naj pokliče policijo in da se je sam le branil. »Moral sem ga oralno zadovoljiti, hotel je seksati z mano,« se je sogovornik spominjal njegovih besed. Med pogovorom z drugimi sogovorniki smo še lahko slišali, da naj bi 18-letnik policistom rekel, da ga je 23-letnik izsiljeval. »A ne za denar, ampak spolno,« so nam pripovedovali.

Pa tudi, da je možem v modrem rekel, da s 23-letnikom nista bila par. Seveda se je postavilo tudi vprašanje, s kakšnim predmetom ga je zabodel. Kot vse kaže, je moral v usodnih trenutkih v trafiki v roki držati nož. »Policistom je rekel, da je odvrgel nož. Ti so ga nato še dolgo iskali,« se je še spominjal Goran.