Zagorelo v Termah Zreče, evakuirali so 14 težje pokretnih bolnikov

Zaradi požara lesenega stropa nad finsko savno so bolnike evakuirali iz rehabilitacijskega dela term. Poškodovan ni bil nihče.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

Včeraj zvečer je zagorelo v Termah Zreče, je sporočil Center za obveščanje Republike Slovenije. Dogodek je zahteval evakuacijo bolnikov.

Ob 21.43 je zagorelo v tamkajšnji finski savni. V intervenciji so sodelovali gasilci PGD Zreče, Gorenje pri Zrečah in Stranice, ki so najprej zavarovali kraj dogodka, zaradi zaklenjenih vrat pa so morali v prostor vstopiti s silo. Zaradi močne zadimljenosti je bilo potrebno prezračevanje, sledila sta gašenje požara v lesenem stropu nad savno in pregled s termovizijsko kamero.

Gasilci so izvedli tudi evakuacijo zdravstvenega dela, kjer je bilo 14 težje pokretnih bolnikov. Iz rehabilitacijskega dela so jih preselili na varno v sobe hotela.

S celjske pololicijske uprave so nam danes sporočili, da ob požaru ni bil nihče telesno poškodovan, nastala pa je materialna škoda okoli 20.000 evrov. Ugotovili so, da je zagorelo zaradi napake oziroma najverjetneje stika na električni napeljavi.