Na nekaterih mejnih prehodih na južni meji kolone za vstop

Gneče so tudi na več avtocestah in mejnih prehodih.
Fotografija: Gneča na štajerski avtocesti. FOTO: Darsova cestna kamera
Odpri galerijo
Gneča na štajerski avtocesti. FOTO: Darsova cestna kamera

Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Fram proti Mariboru. Nastal je zastoj, promet so preusmerili na regionalno cesto Slovenska Bistrica - Fram, okoli 15. ure pa so avtocesto znova odprli. Daljši zastoj ostaja na vzporedni regionalni cesti med Slovensko Bistrico in Framom, potovalni čas se podaljša za približno eno uro.

Na nekaterih mejnih prehodih na južni meji so nastale kolone za vstop v državo. Tako je treba denimo na Gruškovju čakati več kot dve uri. Na gorenjski avtocesti pa je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg tri kilometre. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce.



Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg tri kilometre. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice/vzhod, Lipce.

Na gorenjski avtocesti je zaradi del zastoj pred priključkom Šmartno proti Karavankam, potovalni čas se podaljša za približno pol ure. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid. Obvoz je možen po vzporedni cesti med priključkoma Brod in Šmartno.



Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid. Iz Ljubljane proti Kranju je možen obvoz po cesti Črnuče - Trzin - Mengeš.

Danes od 21. ure, do nedelje do 12. ure bo zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice proti Mariboru zaradi del v predoru Pletovarje. Obvoz bo po regionalni cesti Celje - Vojnik - Stranice - Slovenske Konjice.