Zaradi spolne zlorabe pacientke v vegetativnem stanju aretirali zdravstvenega delavca

Aretacija sledi razkritju, da je pacientka, ki je bila v trajni oskrbi v bolnišnici v Phoenixu, zanosila in konec lanskega leta tudi rodila otroka.
Fotografija: Razkritju o zlorabi pacientke so sledile analize DNK moških, zaposlenih v bolnišnici, te pa so pripeljale do aretacije Nathana Sutherlanda. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Razkritju o zlorabi pacientke so sledile analize DNK moških, zaposlenih v bolnišnici, te pa so pripeljale do aretacije Nathana Sutherlanda. FOTO: Reuters

Zatem ko je javnost v ZDA in mednarodnem prostoru zgrozilo razkritje, da je v bolnišnici Hacienda Healthcare v Phoenixu v Arizoni 29-letna pacientka v trajnem vegetativnem stanju rodila otroka, mednarodni tisk danes poroča o aretaciji, ki je sledila razkritju.

Zaradi obtožbe spolnega napada in zlorabe ranljive odrasle osebe so, kot piše tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na vodjo policije v Phoenixu Jeri Williams in na narednika Tommyja Thompsona, aretirali 36-letnega zdravstvenega uslužbenca bolnišnice Nathana Sutherlanda. Sedaj je v zaporu v Maricopi.

Pacientka je bila v oskrbi bolnišnice že od otroštva. Da je noseča, v bolnišnici niso opazili vse do začetka poroda, ki se je zgodil 29. decembra lani. Dojenček, deček, je sedaj v oskrbi pacientkine družine, razkritju o zlorabi pa so med drugim sledile analize DNK moških, zaposlenih v bolnišnici. Te so pripeljale do aretacije Sutherlanda, ki je za pacientko skrbel v času, ko naj bi do spolnega napada prišlo.