Zgorelo je gospodarsko poslopje

Več prostovoljnih gasilskih društev se je skoraj štiri ure borilo s plameni; poleg poslopja je zgorela tudi kmetijska mehanizacija.
Fotografija: Gasilci so se štiri ure borili z ognjenimi zublji. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Gasilci so se štiri ure borili z ognjenimi zublji. FOTO: Oste Bakal

Policisti so bili v četrtek malo pred 18. uro obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v Filovcih (občina Moravske Toplice). »Zgorelo je gospodarsko poslopje v velikosti 20 krat 15 metrov, nekaj kmetijske mehanizacije in živalske hrane. Policisti o požaru zbiramo obvestila. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena,« so v četrtek sporočili s PU Murska Sobota.

Gasilcem je stanovanjski objekt uspelo ubraniti, rešili so tudi živino. Zakaj je zagorelo, še ni povsem jasno – po prvih domnevah bi lahko zagorele bale sena oziroma slame, požar pa naj bi se nato razširil.

Policisti in kriminalisti bodo šele danes preiskovali podrobnosti o okoliščinah požara, piše lendavainfo.com. Ostrešje gospodarskega objekta je precej poškodovano, škoda pa zagotovo ne bo majhna.

Gorelo je v vasi, kjer so še trije požari nepojasnjeni. FOTO: PGD Tešanovci
Gorelo je v vasi, kjer so še trije požari nepojasnjeni. FOTO: PGD Tešanovci


Pri gašenju so sodelovali gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Filovci, Moravske Toplice, Bogojina, Ivanci, Tešanovci, Martjanci in Sebeborci.



Preberite še: