Zgorelo naj bi za 70.000 evrov kuhinjskega pohištva, skupna škoda okoli 300.000 evrov (FOTO)

Po prvih ugotovitvah se je pri vzdrževalnih delih na strehi zaradi iskrenja vnelo leseno ostrešje. Zgorelo naj bi že izdelano in za kupce pripravljeno kuhinjsko pohištvo.
Fotografija: Po besedah poveljnika štaba Civilne zaščite v občini Straža je požar gasilo okoli 70 gasilcev. Požar so pogasili okrog 1. ure zjutraj, nato pa vzpostavili požarno stražo. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Po besedah poveljnika štaba Civilne zaščite v občini Straža je požar gasilo okoli 70 gasilcev. Požar so pogasili okrog 1. ure zjutraj, nato pa vzpostavili požarno stražo. FOTO: Blaž Samec/Delo

Požar na območju nekdanje tovarne Novoles v Straži pri Novem mestu so gasilci ponoči pogasili, trenutno pa je na prizorišču še vedno vzpostavljena požarna straža, je pojasnil poveljnik štaba CZ Straža Martin Krštinc. Več o vzroku in posledicah požara, v katerem naj bi bilo uničenih okrog 2000 kvadratnih metrov skladiščnih površin, bo znano danes.

Po besedah poveljnika štaba Civilne zaščite v občini Straža je požar gasilo okoli 70 gasilcev. Požar so pogasili okrog 1. ure zjutraj, nato pa vzpostavili požarno stražo. Vzrok požara še ni znan, so pa na kraju dogodka že policisti in forenziki, tako da bo več znano tekom dneva.Okolice objekta v sredo zvečer niso evakuirali, so pa okoliške prebivalce pozvali, naj zaprejo okna in se preventivno zadržujejo v prostorih. FOTO: Bojan Rajšek
Okolice objekta v sredo zvečer niso evakuirali, so pa okoliške prebivalce pozvali, naj zaprejo okna in se preventivno zadržujejo v prostorih. FOTO: Bojan Rajšek


Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je bilo v požaru uničenih okoli 2000 kvadratnih metrov skladiščnih površin. Šlo naj bi za skladišče in lakirnico, ki pa naj po podatkih Krštinca ne bi bila v uporabi.

Okolice objekta v sredo zvečer niso evakuirali, so pa okoliške prebivalce pozvali, naj zaprejo okna in se preventivno zadržujejo v prostorih. Že zvečer je bila na območju navzoča tudi predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Požar na območju nekdanje tovarne Novoles je izbruhnil okoli 18.30, ko je zagorelo ostrešje v mizarski delavnici.

Po današnjih podatkih PU Novo mesto se je po prvih ugotovitvah pri vzdrževalnih delih na strehi zaradi iskrenja vnelo leseno ostrešje. Poleg policistov in gasilcev sta na kraj prišla tudi požarni inšpektor in zdravnica inštituta za nacionalno zdravje. O dogodku so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko.Na PU Novo mesto so za STA danes povedali, da bo po prvih ugotovitvah škoda verjetno kar velika, komisija sektorja kriminalistične policije pa je davi začela ogled požarišča.

Policisti bodo z ogledom požarišča nadaljevali ves dan, glede na to, da je vzrok požara več ali manj znan, pa kakšnih posebnih novih ugotovitev ne pričakujejo, so še povedali na novomeški policijski upravi.

Po neuradnih podatkih naj bi celotna škoda dosegla približno 300 tisoč evrov, v pogorelem objektu pa naj bi zgorelo za približno 70 tisoč evrov že izdelanega in za kupce pripravljenega kuhinjskega pohištva.Preberite še: