Novo tekmovanje študentskih zelenih inovacij

Tekmovanje Schneider Electrica ima letos poudarek na stavbah, tovarnah in omrežjih prihodnosti ter trajnostni energiji.
Fotografija: Najboljši z lanskega tekmovanja Schneider Electrica. FOTO: Schneider Electric
Odpri galerijo
Najboljši z lanskega tekmovanja Schneider Electrica. FOTO: Schneider Electric

Ljubljana - Francoska družba Schneider Electric, ki ima podružnico tudi v Sloveniji, je zagnala Go Green in the City 2019, svoje letno globalno tekmovanje za študente, s katerim išče drzne zamisli in inovativne rešitve za pametnejša, energetsko učinkovitejša in trajnostna mesta. 

V devetih letih obstoja je tekmovanje postalo pomemben dogodek za vse študente tehničnih in poslovnih fakultet po vsem svetu. Lani je sodelovalo več kot 24.000 mladih inovatorjev z več kot 3000 univerz iz 163 držav, od katerih je bilo 58 odstotkov deklet. Udeleženci Go Green in the City imajo s sodelovanjem na tekmovanju priložnost pustiti svojo sled ob zagonu digitalnega gospodarstva, poleg tega pa tudi osvojiti potovanje na Globalni sestanek vrha o inovacijah Schneider Electrica 2019.

Gre za dvodnevni dogodek, ki bo potekal 2. in 3. oktobrom v Barceloni ter bo združil strokovnjake iz Schneider Electrica ter vodilne strokovnjake iz celega sveta z namenom izmenjave spoznanj in drznih idej o izzivih in priložnostih zagona digitalnega gospodarstva. Študenti bodo imeli priložnost za povezovanje z industrijskimi strokovnjaki, njihovo mentorstvo ter zaposlitvene priložnosti v družbi Schneider Electric.


Rok do 25. maja


Letošnja izdaja tekmovanja bo po pričakovanjih vzbudila še večje zanimanje, študenti pa so vabljeni, da predložijo svoje drzne ideje za eno od štirih kategorij: »Stavbe prihodnosti«, »Tovarne prihodnosti«, »Omrežja prihodnosti« in »Trajnost in dostop do energije«.

Skupine morata sestavljati po dva študenta, ki obiskujeta akreditirane visoke šole s področij ekonomije, inženirstva, fizike, računalništva, matematike in druge znanstvene visoke šole. Morata izvirati iz iste države ali regije med celotnim tekmovanjem. V vsaki skupini mora biti vsaj ena ženska članica. Rok za oddajo del se izteče 25. maja letos.

Zvirevo Chisadza in Tariro Cynthia Mutsindikwa s Panafriškega univerzitetnega zavoda za vodo in energetske znanosti iz Alžirije sta lanska zmagovalca Go Green in the City 2018, njun projekt je bil namenjen boju proti lakoti v svetu.

Preberite še:

Komentarji: