Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Bo Ikea v Ljubljani začela graditi leta 2019?

Pri Ikei so podali vlogo za spremembo občinskega prostorskega načrta, da bi tako pospešili gradnjo trgovine, ki jo načrtujejo v ljubljanskem nakupovalnem središču. 
Ikea. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
Ikea. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
S.S.
6. 6. 2018 | 10:58
6. 6. 2018 | 11:03
1:29
Švedski ponudnik pohištvenih izdelkov Ikea je 4. junija v skladu s spremenjeno slovensko gradbeno zakonodajo podala vlogo za spremembo občinskega prostorskega načrta (OPN) Mestne občine Ljubljana. To, ko so zapisali v sporočilu za javnost, so storili, da bi pospešili gradnjo svoje prve trgovine v Sloveniji, ki bo, kot je znano, stala v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. 

Ikea bo do sredine junija predložila vso potrebno tehnično dokumentacijo in tako sprožila revizijski postopek. 

V družbi upajo, da bodo s spremembo OPN premostili še vedno odprto vprašanje razlastitve zemljišča, s tem pa tudi omogočili pridobitev potrebnih dovoljenj za začetek gradnje ljubljanske trgovine v letu 2019. 

Kot so še dodali, so na gradnjo pripravljeni že vse od septembra 2017, ko so izbrali vse glavne izvajalce del. Izdelana je tudi vsa potrebna dokumentacija, tako v Ikei načrtujejo, da bodo takoj, ko bodo pogoji to dovoljevali, pridobili še vsa ostala potrebna dovoljenja. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine