Bodo v novi Taverni govorili rusko ?

Za propadajočo Taverno ponudili 2,95 milijona, toda posel še ni končan
Fotografija: Taverna je doselj grdo propadala 10 let. Zdaj se je našel kupec. Foto Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Taverna je doselj grdo propadala 10 let. Zdaj se je našel kupec. Foto Boris Šuligoj

Portorož - Vse kaže, da je Družba za upravljanje terjatev banke (DUTB) po daljšem času le našla kupca za več let zaprt in propadajoč gostinski objekt Taverna v Portorožu. Kupec je rusko podjetje, ki je v piranski občini dokaj aktivno in se veliko ukvarja z nepremičninami, vendar nam na DUTB podrobnejših informacij o kupcu ne želi razkrivati, ker prodajni postopek še ni v celoti zaključen.

Boris Šuligoj
Neuradno smo zvedeli le, da naj bi bil posel dogovorjen za približno 2,95 milijona evrov, vendar še ni sklenjen.
Nepremičninarji so Taverno ocenili kot edinstveno priložnost, saj se nahaja tik ob morju, v neposredni bližini Marine Portorož, teniških igrišč in Metropolove plaže. Nepremičnina se nahaja na površini 5.457 kvadratnih metrov, obsega del dostopne poti in 60 parkirnih mest ob stavbi. V dveh stavbah pa je 2.581 kvadratnih metrov površine. Od tega 1493 metrov v nekdanji restavraciji Taverna in 1.088 metrov v nekdanjem kegljišču, ki je imelo v nadstropju še nekaj stanovanj. Zdaj so prazna. Na tem mestu je mogoče graditi stavbe s turistično, poslovno in stanovanjsko namembnostjo. Po veljavnem zazidalnem načrtu je možno objekte, ki so jih zgradili leta 1974, rekonstruirati ali adaptirati v podobni višini, kot so objekti sedaj (torej pritličje in eno nadstropje). Po naših informacijah bi lahko kupec tukaj uredil hotel ali apartmajski hotel z restavracijo. Po vsej verjetnosti tudi stanovanja.

V DUTB so z informacijami o poslu previdni, saj se je nepremičnine vsaj osem let držala smola. Najprej je bila v lasti Metropol Hotelov. Ko je prešla v Skupino Bernardin, pa so Hoteli Bernardin s Taverno dokapitalizirali Maksimo Invest, eno od podjetij, povezanih z največjim lastnikom Hotelov Bernardin NFD Holdingom. Ko je šla Maksima Invest v stečaj, je Taverno stečajna upraviteljica sedemkrat neuspešno skušala unovčiti. Prvič jo je ponujala za 7 milijonov evrov, zadnjič (leta 2015) za 2,5 milijona evrov, dokler ni terjatve prevzela DUTB. Slednja jo je ponujala za 3,3 milijona evrov, zdaj pa kaže, da so dosegli za spoznanje nižjo prodajno ceno. Objekt je na prestižni lokaciji skoraj deset let propadal in kvaril ugled Portorožu, zdaj pa bo po vsej verjetnosti kmalu prešel v last ruskega podjetja.

Komentarji: